Advies voor jouw persoonlijke situatie
Nieuws · Particulier

Baby op komst? Check je verzekeringen!

Big image

Gefeliciteerd! Jullie worden ouders! Een spannende tijd is aangebroken waarin veel gaat veranderen. Naast het genieten van deze tijd is het ook belangrijk dat jullie de verzekeringsmaatschappij informeren over de komst van jullie kindje. In dit blog leggen we je precies uit wat er allemaal geregeld moet worden!

Waarom moet ik mijn verzekeringen wijzigen?

De komst van een kindje heeft niet altijd invloed op de premie van je verzekeringen, maar het is natuurlijk wel goed om dit even te checken. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of de polis standaard een gezinsdekking heeft. Hebben jullie dure spullen aangeschaft voor de komst van de baby of heeft er misschien zelfs een kleine verbouwing plaatsgevonden voor de kinderkamer? Check dan altijd even of de inboedel- of opstalverzekering nog wel bij de situatie past, dit is namelijk niet altijd meer het geval.

De zorgverzekering

Na de geboorte heb je vier maanden de tijd om het kindje bij de zorgverzekering aan te melden. Zijn jullie te laat met aanmelden? Dan komen de zorgkosten van jullie kindje voor eigen rekening. Houd hier dus rekening mee!

Kinderen worden kosteloos meeverzekerd op de polis van de ouders. Wie van jullie heeft de meest uitgebreide dekking? Het is het verstandigst om het kindje op deze polis bij te schrijven. Meld hiervoor de (voor- en achter) naam, de geboortedatum en het Burgerservicenummer (BSN) bij de verzekeraar.

Inboedel- en/of opstalverzekering

Hebben jullie een kleine ruimte in het huis omgebouwd naar kinderkamer? Is er een dure kinderwagen, een luxe wipstoel of nieuwe fotocamera aangeschaft? Dan is het verstandig om de inboedel- en opstalverzekering te checken, dus! Zo voorkom je onderverzekering.

Een autoverzekering

Na de geboorte van jullie kindje wijzigt er niets aan de autoverzekering. Het is wel verstandig om even na te kijken hoe jullie eigenlijk verzekerd zijn. Hebben jullie al een inzittendeverzekering? Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Met een inzittendeverzekering is zowel lichamelijke als materiële schade verzekerd. Hebben jullie al meerdere kinderen en wordt er nagedacht over de aanschaf van een tweede auto? Daar komt natuurlijk ook een nieuwe autoverzekering bij kijken!

Aansprakelijkheids- en/of rechtsbijstandverzekering

Ook voor de aansprakelijkheids- en/of rechtsbijstandverzekering is het van belang dat jullie checken of de verzekering een gezinsdekking heeft. Dit zit niet altijd standaard bij de verzekering. In dit geval kun je het kindje bijschrijven op jullie polis. Hebben jullie nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Bekijk dan zeker eens de opties. Dit is namelijk geen overbodige verzekering, vooral niet bij gezinnen met kinderen. Mocht jullie kind per ongeluk iets kapot maken, met zijn fietsje ergens tegenaan rijden of iets laten vallen dan ben je met een aansprakelijkheidsverzekering voor een laag bedrag verzekerd.

Reisverzekering

Een reisverzekering kun je zelf samenstellen. Het is ook mogelijk om je kind bij te schrijven op de polis van je reisverzekering. Bij de meeste verzekeraars is het gratis om kinderen tot vijf jaar mee te laten verzekeren. Check dit goed!

Gaan jullie vaak met het hele gezin op vakantie naar het buitenland, maar hebben jullie nog geen doorlopende reisverzekering? Dan is het verstandig om alsnog een doorlopende reisverzekering te overwegen. Ga je één keer per jaar of nog minder vaak op vakantie? Dan kun je ook iedere keer van tevoren een verzekering afsluiten.

Nog niet helemaal zeker of je alles goed hebt geregeld? Onze adviseurs kijken graag met je mee! Neem contact op met jouw Fidus-kantoor en maak een afspraak.

Delen