Meer dan 350 financiële experts
Nieuws · Particulier

Zo bespaar je op gaskosten, dus.

Big image

De winter staat voor de deur. Voor veel mensen is dit hét moment om de verwarming lekker aan te zetten. Toch is het dit jaar anders dan voorheen. De dure gasprijzen maken het verwarmen van je huis een hoge kostenpost. Geen overbodige luxe om te kijken hoe je deze stookkosten verlaagt, dus! Wij geven je tips.

Tip 1. Zet de verwarming in de nacht laag

Ga je in de avond naar bed? Zet dan je verwarming een stuk lager. Zet deze in de nacht op maximaal 15 graden. Het voordeel? Je huis blijft sowieso nog even lekker warm en verbruikt s ’nachts een stuk minder gas. Met de huidige prijzen bespaart deze tip je jaarlijks meer dan €100 euro! Wij zeggen doen.

Let op! Zet bij vloerverwarming de thermostaat niet kouder dan 17 graden. Anders duurt het opwarmen van je huis erg lang.
 

Tip 2. Verwarm alleen de ruimte waar je bent

Een heel huis verwarmen kost veel gas. Verwarm daarom alleen de ruimtes waar je bent. Zet de verwarming in de overige ruimtes  uit. Doe daarnaast alle deuren dicht. Dit voorkomt dat de warme lucht ontsnapt naar de rest van je woning.
 

Tip 3. De deur uit? Verwarming uit!

Werk je dagelijks op kantoor? Dan is niet nodig om overdag je verwarming te gebruiken. Laat je verwarming overdag op maximaal 15 graden staan. Kom je thuis van werk? Zet dan de verwarming pas aan. Zo bespaar je al snel tientallen euro’s! Tel uit je winst.
 

Tip 4. Maak gebruik van een tochtstrip

Open ruimtes in je huis zorgen ervoor dat veel warmte verloren gaat. Denk aan dat kiertje onder de voordeur of de brievenbus. Koop een borstel voor de brievenbus of een tochtstrip voor de deur. Zo houd je de warmte binnen en hoef je minder te stoken!
 

Tip 5. Zet de temperatuur van je cv-ketel lager

Elke cv-ketel staat ingesteld op een temperatuur. Wist je dat je deze temperatuur kan aanpassen? Standaard staat deze ingesteld op 80 graden. Dit is erg hoog. Je huis wordt namelijk ook warm bij een temperatuur van 60 graden. Het verschil? Je verwarmingswater wordt niet zo warm. Dit scheelt een hoop gas, dus. En blijkt je huis toch te koud? Dat zet je hem bij koud weer tijdelijk wat hoger.

Delen