Advies voor jouw persoonlijke situatie
Nieuws · Familie en zorg

Buitenshuisverzekering: ook buiten je spullen verzekerd bij diefstal of schade

De meeste mensen hebben hun inboedel verzekerd. Maar zijn je spullen ook buitenshuis verzekerd?

Onder de inboedelverzekering vallen al jouw spullen. Maar zodra je de deur uitstapt met bijvoorbeeld je telefoon, dan valt deze vaak niet meer onder de inboedelverzekering. Terwijl de kans best groot is dat er onderweg naar je werk of vrienden iets met je telefoon, laptop of camera gebeurt. Dat verzeker je met een buitenshuisverzekering.

Wat is een buitenshuisverzekering?

Met een buitenshuisverzekering verzeker je je spullen ook buitenshuis. Veel mensen hebben altijd hun telefoon op zak. Deze kan natuurlijk ook gestolen worden of stuk gaan wanneer je niet thuis bent. Of wat dacht je van een camera of je laptop? Dat zijn dure spullen om te vervangen wanneer die uit je tas vallen of gestolen worden. Met de buitenshuisverzekering zijn deze en andere zaken ook verzekerd wanneer je onderweg bent of ergens anders bent dan thuis.

Een extra dekking op de inboedelverzekering

Veel verzekeraars bieden de buitenshuisverzekering aan als extra dekking op de inboedelverzekering. Er zijn zelfs verzekeraars die de buitenshuisverzekering als vast onderdeel hebben van de inboedelverzekering. Let er altijd wel op tot welk bedrag de verzekeraar jouw spullen vergoedt. In de meeste gevallen is de vergoeding tot de nieuwwaarde in het eerste jaar nadat je het product gekocht hebt. Daarna wordt er vergoed tot de dagwaarde.

Big image

Heb jij een buitenshuisverzekering nodig?

De grote vraag is nu natuurlijk of jij een buitenshuisverzekering nodig hebt. Heb je een dure telefoon of ga je vaak op pad met een camera of laptop? En kun jij deze spullen niet zomaar vervangen als ze onderweg stuk gaan? Dan is een buitenshuisverzekering verstandig.

Valt het ook onder de verzekering als mijn telefoon valt?

Vaak valt schade doordat een telefoon of laptop gevallen is onder de buitenshuisverzekering. Maar dit verschilt per verzekeraar. Check daarom goed voordat je de verzekering afsluit of gevallen spullen ook vergoed worden en tot welk bedrag.

Meer weten of advies nodig?

Contact

Nog vragen? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Delen