Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Particulier

Een verzekering voor je scooter: dit moet je weten

Een nieuwe scooter? Neem een goede en passende verzekering!

In de grote steden zijn scooters superhandig. Veel wendbaarder dan een auto en gemakkelijker om te parkeren. En als je nog geen 18 bent, is een scooter natuurlijk ook superfijn. Zeker als je anders lange stukken naar school moet fietsen. Een scooter is een motorvoertuig en daarom ben je wettelijk verplicht om minimaal een WA-scooterverzekering af te sluiten. Hoe zit het met een verzekering voor een scooter en wat moet je allemaal weten? Wij zetten het voor je op een rij.

Welke verzekering moet je verplicht hebben voor een scooter?

Als je op een scooter rijdt, dan moet je minimaal een WA-scooterverzekering hebben. Dat is een verzekering die de schade bij anderen dekt. Dus als jij een ongeluk veroorzaakt met jouw scooter, dan worden de kosten voor de schade bij anderen gedekt door de WA-verzekering. Deze verzekering moet je al hebben afgesloten voordat je op de scooter stapt. Het slimst is om deze af te sluiten voordat je de scooter koopt. Want eerlijk is eerlijk: zodra jij die scooter gekocht hebt, wil je er natuurlijk meteen op gaan rijden! En dan wil je wel verzekerd zijn.

Beperkt casco of Allrisk scooterverzekering

Je kunt ook een uitgebreidere verzekering nemen. Met een beperkt casco verzekering wordt ook een deel van de schade aan jouw eigen scooter en aan jezelf gedekt. Deze verzekering wordt ook wel de WA+ genoemd. Heb je een gloednieuwe scooter gekocht? Dan wil je hem misschien wel Allrisk verzekeren. Dan wordt alle schade vergoed die anderen hebben door jou. Maar ook de schade aan jouw eigen scooter en aan jezelf.

Big image

Je helm en andere accessoires meeverzekeren

Als je een verzekering voor je scooter gaat uitzoeken, dan moet je goed opletten wat precies verzekerd is. Bij de ene verzekeraar zijn accessoires zoals je helm en ketting meeverzekerd. Bij andere verzekeraars weer niet. Zelfs als je een Allrisk scooterverzekering neemt, moet je opletten wat er verzekerd is. Krijg je bijvoorbeeld vervangend vervoer als je scooter total loss is? Let er dus op wat jij precies verzekerd wilt hebben en kijk of de verzekeraar dat ook biedt. Wil je hier hulp bij? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze adviseurs.

Wanneer mag jij jouw scooterverzekering opzeggen?

Zolang je op de scooter rijdt moet je natuurlijk verzekerd zijn. Maar zodra jij jouw scooter weg doet heb je die verzekering niet meer nodig. Dan is het zonde om daarvoor te blijven betalen. Als je de scooter verkoopt mag je de verzekering direct beëindigen.

Meer weten of hulp nodig bij het vinden van de juiste scooterverzekering?

Wil je meer weten over welke scooterverzekering het beste bij jou past? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze adviseurs. Zij helpen jou graag met het vinden van de scooterverzekering die helemaal past bij jou en hoe jij jouw scooter gebruikt.

Contact met adviseur

Bel gratis en vrijblijvend met één van onze adviseurs.

Delen