Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Particulier

Zo ga je gezond het nieuwe jaar in!

Big image

Het nieuwe jaar is alweer een maand onderweg. De eerste maand van her jaar is voor veel mensen het startsignaal om te streven naar een gezondere levensstijl. De welbekende goede voornemens, dus! Bij de tweede maand zijn deze goede voornemens voor vele van ons alweer zoek. Want zo makkelijk is het niet. Bij Fidus helpen we je graag met het halen van je doelen. Daarom geven we je zeven tips voor een gezond jaar!

Tip 1: Drink meer water
Water drinken is gezond. Het is dan ook niet gek dat genoeg water drinken de sleutel is tot een gezond lichaam. Probeer daarom elke dag minstens 8 glazen water te drinken. Vind je dit lastig? Vul dan een grote herbruikbare fles en neem deze overal mee naartoe. Het helpt je gehydrateerd te blijven tijdens de dag. Ook ga je jezelf hierdoor een stuk energieker voelen!

Tip 2: Eet kleurrijk
Voeg wat kleur toe aan je bord eten. Bijvoorbeeld door verschillende soorten groenten en fruit toe te voegen aan je eten. Denk aan paprika’s, bosbessen, broccoli en wortelen. Deze zitten vol voedingsstoffen en geven je immuunsysteem een boost, dus. Bovendien zijn ze ook nog eens lekker.

Tip 3: Beweeg elke dag
Zie je elke dag sporten niet zitten? Dat is helemaal te begrijpen. Je hoeft ook niet dagelijks te trainen om gezond te blijven. Wel is het belangrijk om dagelijks te bewegen. Maak een wandeling tijdens je werk, dans op je favoriete muziek of probeer wat eenvoudige oefeningen. Het helpt niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Tip 4: Zorg voor genoeg slaap
Een goede nachtrust is heel belangrijk voor een gezond leven. Een gezonde nachtrust staat gelijk aan ongeveer 7-8 uur slaap per nacht. Zet je scherm een uur voor het slapengaan uit en creëer een rustige slaapomgeving. Kun je niet meteen slapen? Grijp dan niet naar je telefoon maar lees rustig een boekje. Je zult vanzelf merken dat je ogen steeds zwaarder worden.

Tip 5: verminder stress en pak die ontspanning
Stress kan negatieve invloed hebben op je gezondheid. Neem de tijd om te ontspannen. Lees een boek, luister naar rustgevende muziek of probeer meditatie. Een ontspannen geest draagt bij aan een gezond lichaam.

Tip 6: Eet bewust
Veel mensen houden van lekker eten. Dat is natuurlijk ook heel logisch. Maar zorg wel voor voldoende balans in je week. De ene dag een lekker frietje, de andere dag een salade. Zorg ook dat je bewust omgaat met eten. Geniet bijvoorbeeld van je maaltijden zonder afleiding. Stop als je vol zit en ga niet eten uit verveling. Dit helpt niet alleen bij gewichtsbeheersing, maar ook bij het waarderen van elke hap. Zo ga jij nog meer genieten van lekker en gezond eten, dus.

Tip 7: Deel je plannen met vrienden of familie
Samen sta je sterker. Deel je plannen en doelen met vrienden of familie. Ga samen sporten, maak gezonde recepten of motiveer elkaar. Samen werken aan je doelen maakt het gemakkelijker om je deze te bereiken.

Begin 2024 met positieve veranderingen in je levensstijl. En onthoud: kleine stappen leiden tot grote resultaten! Dus loop vooral niet te hard van stapel en ga die mooie doelen, dus.

Delen