Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · algemeen

Inbraakverzekering: wat als er wordt ingebroken als je op vakantie bent?

Met elke vaccinatie die er wordt gezet komt de wereld weer een beetje verder uit de lockdown. En precies op tijd, want de zomervakantie staat voor de deur! Maar wat als er bij jou thuis wordt ingebroken als je op vakantie bent? Hoe zit het dan met de verzekering? En wat kun je doen om een inbraak te voorkomen?

Onder welke verzekering valt inbraak?

Bij de meeste verzekeraars valt inbraak en diefstal onder de woonverzekeringen. Bij diefstal valt het onder de inboedelverzekering en de inbraakschade valt vaak onder de opstalverzekering. Er zijn ook verzekeraars die een aparte inbraakverzekering hebben. Let hier dus goed op wanneer je een inboedel- of opstalverzekering afsluit. Of laat het aan een van onze adviseurs over. Dan weet je sowieso dat je goed verzekerd bent en geen dubbele dekkingen hebt.

Hoe zit het met inbraakschade en de verzekering

Als er bij je wordt ingebroken, dan is er vaak ook inbraakschade. Er is een ruit ingeslagen, een slot is geforceerd of ze hebben de hele deurpost eruit gebroken. Afhankelijk van hoe grof de inbrekers te werk zijn gegaan, kun je best veel schade hebben. Ook deze schade valt onder de inbraakverzekering of de opstalverzekering.

Ben je voldoende verzekerd?

Als je een inbraakverzekering afsluit, let er dan op dat je voldoende gedekt bent. Elke verzekering is weer anders. Onze adviseurs zorgen er altijd voor dat de verzekering helemaal op jouw situatie en spullen wordt afgestemd. Heb jij je verzekering online zelf afgesloten, dan loont het om eens in je polis te checken voor hoeveel je eigenlijk verzekerd bent bij inbraak. Het kan zijn dat bijvoorbeeld elektrische apparaten als je laptop en je favoriete koffiemachine maar voor een klein bedrag gedekt zijn. Dat betekent dat je maar een klein bedrag uitgekeerd krijgt als deze worden gestolen. Het kan zijn dat dit niet genoeg is om een nieuwe te kopen. Let hier dus op als je een verzekering afsluit. Bedenk of je het risico wilt lopen, of je zelf genoeg geld hebt om bij te leggen of dat je voor het volledige bedrag verzekerd wilt zijn.

Big image

Hoe kun je inbraak voorkomen?

Wist je dat er dagelijks in heel Nederland wel meer dan 100 keer wordt ingebroken? Dat is best veel. De politie voert al jaren campagne om dit aantal terug te dringen. Door corona is dit aantal ook wel iets gedaald, maar het is nog steeds geen 0. Het beste wat je kunt doen is je huis er bewoond uit laten zien als je op vakantie gaat. Laat een koffiekopje op tafel staan en zet timers aan voor je lampen. Het helpt ook als er af en toe iemand langs gaat als je op vakantie bent. Bijvoorbeeld een buurvrouw die de plantjes moet watergeven.
En zorg ervoor dat je huis goed beveiligd is. Zorg dat ramen en deuren goed dicht zitten en zet een anti-inbraakstrip op je deur. Dat maakt het voor inbrekers moeilijker om er een koevoet tussen te zetten.

Zo regel je de juiste verzekering voor inbraak

Als je een inbraakverzekering gaat afsluiten, let er dan op dat je een dekking kiest die genoeg is om de gestolen spullen te vervangen. Emotionele waarde kan natuurlijk nooit vervangen worden, maar het is wel zo fijn dat als jouw laptop of tv is gestolen, dat je dan een nieuwe kunt kopen. Wil je zeker weten dat je de juiste verzekering afsluit? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Delen