Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Particulier

Overwin Blue Monday met deze tips!

Big image

Het is Blue Monday. De dagen zijn koud, donker en voor veel mensen begint de sleur van de werkweek weer. Balen natuurlijk! Je wil die sfeer van de gezellige feestdagen nog lekker lang vasthouden. Het is niet voor niks dat Blue Monday de meest sombere dag van het jaar wordt genoemd. Deze Monday Blues overwinnen? Gebruik dan onze tips!

Wat is Blue Monday?

Blue Monday wordt door vele gezien als de meest sombere dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij en de dagen zijn donker en koud. Een slecht recept als je wat minder in je vel zit, dus. Ondanks dat deze dag eigenlijk is ontstaan als marketing stunt, herkennen veel mensen zich in dit gevoel. Voor veel mensen is de winter ook echt minder positieve periode.

Maar wat kan je doen om jezelf in deze periode een beetje op te peppen? Wij geven je vijf handige tips!

Blue Monday tips

Tip 1: Doe wat jou blij maakt

Denk eens goed na over wat jou blij maakt. Zet dit vervolgens op een persoonlijk lijstje. Zit je even in een dipje? Doe dan iets wat op jouw lijstje staat. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of bak die lievelingstaart. Grote kans dat je jezelf daarna een stuk beter voelt!

Tip 2: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

Lachen is gezond! Het zorgt namelijk voor een flink aantal gelukhormonen. Die hormonen helpen jou vervolgens om uit die negatieve spiraal te komen. Zoek die grappige vrienden op, kijk leuke filmpjes en luister vrolijke muziek. Zo krijg je die lach niet meer van je gezicht, dus.

Tip 3: Kom in beweging

Weer iets wat zorgt voor een gelukhormoon: bewegen. Het zorgt voor minder stress en een betere stemming. En geen zorgen! Je hoeft echt niet meteen een marathon te lopen. Start eens met een half uurtje per dag. Maak een wandeling, doe een home work-out of beoefen je favoriete sport.

Tip 4: Kies gezond

Eten is een belangrijke factor in je leven. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Door gezond te eten voel je jezelf een stuk minder somber. Zin in wat lekkers? Kies dan voor wat noten, groente of een klein stukje pure chocolade. Stuk voor stuk eten met een positief effect op je gevoel. Laat het fastfood staan en geef je humeur een boost, dus.

Tip 5: Zorg voor jezelf

Het is natuurlijk erg verleidelijk om heel de dag in je pyjama te zitten. Het is comfortabel en ook vaak lekker warm. Alleen voor je humeur is het niet altijd de beste keuze. Zorg goed voor jezelf. Juist als je zelf minder lekker in je vel zit. Kies een leuke outfit uit, doe je haar en spray een luchtje. Hierdoor kom je uit de sleur en voel je jezelf al snel een stuk beter!

Delen