Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Zakelijk

Zo werf je personeel op een originele manier!

Big image

Er zijn om dit moment meer banen dan werklozen. Dat maakt het werven van personeel extra lastig. We willen natuurlijk allemaal die ene topkandidaat binnenslepen. Eruit springen met je vacature is daarom erg belangrijk. Wij geven je vijf tips!

Tip 1. Gebruik video

Bestaat je vacature uit een lange vacaturetekst? Dan is dat misschien wel de reden dat je geen sollicitaties ontvangt. Probeer eens wat anders voor je vacatures. Maak bijvoorbeeld een leuke wervingsvideo. In de video vertel je over de functie, maar laat je ook jouw bedrijf zien. Zo geef je de sollicitant een echt beeld van je bedrijf. Beelden zeggen natuurlijk meer dan woorden. Neem hierbij ook de leuke momenten mee. Organiseer je vaak borrels of teamuitjes? Deel deze dan ook in je video. Zo geef je sollicitanten een beeld van hoe het écht is om bij jou te werken.

Tip 2. Deel je video online

Heb je een leuke video of andere actie bedacht? Deel deze dan online. Denk hierbij verder dan alleen het platform LinkedIn. Is de functie gericht op starters of jongeren? Onderzoek dan eens het platform TikTok. Dit platform is gericht op deze doelgroep en maakt gebruik van video. Natuurlijk zijn er nog meer opties. Bedenk wie je doelgroep is en bepaal welk platform daar bij past.

Tip 3. Organiseer een leuk event

Echt uitpakken met je werving? Organiseer dan een wervingsevent. Geef rondleidingen, workshops, en laat sollicitanten kennis maken met je werknemers. Zo werk je actief mee aan een goede eerste indruk voor nieuwe kandidaten. Het event nog leuker maken? Nodig dan een paar andere ondernemers uit. Organiseer speeddates voor de kandidaten met alle ondernemers die aanwezig zijn. Zo maak je het event aantrekkelijker en ontmoet jij nieuwe kandidaten.

Tip 4. Bedenk een uitdagende case

Laat potentiële kandidaten meedenken over een echte case uit je bedrijf. Vraag in plaats van een motivatiebrief hun visie op het probleem. Zit hier een goed idee tussen? Misschien is dit wel die ene topkandidaat die je zoekt. Zo kom je op frisse en nieuwe ideeën waar je zelf niet eens bij stil staat. Ervaring is belangrijk, maar verlies talent niet uit het oog.

Tip 5. Bedenk een leuke actie

Een leuke en unieke actie zorgt misschien wel voor die ene topkandidaat. Denk niet aan gewone wervingsacties, maar bedenk iets nieuws. Ontwerp bijvoorbeeld een leuke give away cadeautje. Vervolgens deel je deze uit op een plek waar je doelgroep komt. Op een leuk kaartje deel je jouw contactgegevens en spoor je mensen aan om te reageren. Door de leuke give away herinneren mensen jouw bedrijf op een positieve manier. Dit geeft jou al een streepje voor op de rest.

Delen