Meer dan 350 financiële experts
Nieuws · Particulier

Overwin de post-vakantieblues met deze vijf tips

Big image

De zomervakantie is in alle regio’s voorbij. Dat betekent dat alle scholen weer begonnen zijn en jij waarschijnlijk weer hard aan het werk bent. Je zit meteen in de sleur van het dagelijkse leven en dat vakantiegevoel? Dat is er al lang niet meer. Jammer! Want jij waant je liever op het strand in Barcelona of struint door de prachtige dorpjes van Toscane. Toch? Met onze vijf tips ben je in no-time van die post-vakantieblues af!

De post-vakantieblues…wat is dat?

Een dipje na de zomervakantie is helemaal niet raar! Tijdens je vakantie maak je namelijk dopamine aan. Ook wel bekend als het gelukstofje wat zorgt dat je hersenen en lichaam blij zijn. En de stresshormonen, die dit stofje juist afbreken, blijven tijdens je vakantie vaak weg. Op vakantie heb je meestal geen stress! Niet zo gek dus, dat als je thuis komt je een slechter humeur hebt. En dat noemen ze ook wel de post-vakantieblues!

Zo ga je de post-vakantieblues tegen!

Tip 1. Bereid een maaltijd uit jouw vakantieland

Ga naar de supermarkt, koop de lekkerste ingrediënten en maak die lekkere maaltijd uit jouw vakantieland. Een Italiaanse pasta, Spaanse paella of Griekse salade. Heerlijk! Nodig (vakantie)vrienden uit, zet een bijpassend muziekje op, drink een lekker wijntje en geniet van die heerlijke maaltijd. Die vakantiesfeer is zo weer terug!

Tip 2. Druk je vakantiefoto’s af en haal herinneringen op

Je hebt vast veel foto’s gemaakt tijdens je vakantie. Zoek je foto’s uit en maak een prachtig fotoboek of filmpje. Mooi om te bewaren en zo vergeet je jouw reis niet snel! En als die vakantievrienden dan toch komen dineren… Deel het met hen! Wissel samen je vakantieverhalen én foto’s uit en houd het zomerse gevoel nóg langer vast!

Tip 3. Plan tijd voor jezelf

Die overvolle agenda geeft je kriebels. Er wordt weer veel van je verwacht na de vakantie. Vergeet jezelf niet! Plan een lekker dagje naar de sauna, lees een goed boek of bingewatch die serie. Maak jezelf niet te druk en zorg óók voor ontspanning!

Tip 4. Maak die vakantiedromen en -plannen waar!

Je kent het vast: op je vakantie maak je grootse plannen voor de toekomst. Een andere baan, een nieuw huis, meer sporten… Tijdens je vakantie heb je door de rust tijd om na te denken over wat je nu eigenlijk écht wilt in het leven. Vergeet deze plannen niet! Schrijf ze op en deel ze met anderen. Maak een plan om jouw dromen waar te maken!

Tip 5. Boek die nieuwe vakantie

Na de zomervakantie wil je weer ergens naar uitkijken. Een nieuw vakantieplan bijvoorbeeld. Plan én boek daarom die nieuwe vakantie. Neem alvast vrije dagen op. Je hoeft echt niet te wachten tot volgend jaar zomer. Een korte citytrip in de herfst of lekker thuis met kerst. Ga je vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens een doorlopende reisverzekering.

Delen