Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Zakelijk

Professioneel videobellen: zo doe je dat!

Big image

Video bellen met collega’s, klanten of andere relaties. Na Corona werd dit het nieuwe normaal. Want laten we even eerlijk zijn: het is een stuk makkelijker dan fysiek aanwezig zijn op kantoor. Toch is het belangrijk om te realiseren dat je aan het werk bent. In je pyjama even snel dat belletje opnemen is dan niet zo slim. Professioneel videobellen? Dat doe je zo:

Tip 1: Kleed jezelf netjes aan

We kennen het allemaal. Thuiswerken is Lekker lang in je pyjama of favoriete huistrui zitten. Heerlijk voor jezelf, maar niet voor eventuele klanten, dus. Je blijft natuurlijk de weerspiegeling van je bedrijf. Het is dan ook niet zo netjes om onverzorgd dat videobelletje op te nemen. Kleed jezelf zoals je dat zou doen op kantoor. Trek een jasje aan, kam je haren en bekijk even hoe je erbij zit. Hoe zou jij als klant willen dat je gesprekspartner erbij zit?

Tip 2: Let op de achtergrond

Tijdens een meeting op kantoor zit je vaak in een nette vergaderruimte. Thuis of achter je bureau is dit natuurlijk een stukje anders. De achtergrond van je scherm kan voor je gesprekspartner best afleidend zijn. Zorg daarom altijd voor een nette en neutrale achtergrond. Heb je die niet? Zet dan een “nep” achtergrond aan. Vaak is dit een foto van een ruimte waar jij vervolgens in zit.

Tip 3: Kom op tijd

Bij een fysieke meeting zorg je dat op tijd aanwezig bent. Dit is met videobellen niet anders. Laat een ander niet onnodig wachten en kom op tijd! Vergeet je online meetings snel? Zet dan een wekker of stel een herinnering in op je computer, dus!

Tip 4: Zit in een rustige omgeving

Hard en rumoerig achtergrondgeluid is storend. Het zorgt en ook voor dat je minder te verstaan bent. Bijvoorbeeld door die pratende collega’s op de achtergrond. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zoek daarom een rustig plekje op om te videobellen. Zo ben je goed te begrijpen voor de mensen in het gesprek.

Tip 5: Neem een professionele houding aan

Lekker onderuitgezakt achter de laptop. Dat is vooral bij thuiswerkers vaak de realiteit. Onbewust neem je ook tijdens het videobellen deze houding aan. Niet erg netjes, dus. Ga voor je de camera aanzet even je houding na. Zit je recht, in het midden en niet te ver weg van de camera? Pas als dit nodig is even je zit positie aan.

Delen