Meer dan 350 financiële experts
Nieuws · Zakelijk

Schade aan je ruiten door storm of vandalisme? Zorg dat je verzekerd bent!

Big image

Er zijn erg veel verschillende verzekeringen. Het is begrijpelijk dat je als ondernemer soms het overzicht kwijt raakt. Welke verzekeringen zijn nou belangrijk voor jouw onderneming? Het is logisch dat je soms niet aan bepaalde verzekeringen denkt. Heb jij al aan een glasverzekering gedacht?

Waarom een glasverzekering?

Schade aan de ruiten van bijvoorbeeld je winkel, kantoorpand, garage of magazijn kan verschillende oorzaken hebben. Een flinke storm kan ervoor zorgen dat er iets door de ruit vliegt of tijdens een bedrijfsongeval rijdt iemand met de sjofel de hele ruit kapot. Een ongeluk zit ten slotte in een klein hoekje. Maar ook vandalisme kan de oorzaak zijn.

Een ruit met een flinke barst, een ingeslagen ruit of een houten plank voor een ontbrekende ruit is natuurlijk geen mooi visitekaartje voor je onderneming. Ook vergoot het de kans op inbraken. Met een glasverzekering is de schade in bovenstaande situaties meestal gedekt. Zo kan je jouw pand weer snel van de juiste ruiten voorzien, dus!

Wat kun je meeverzekeren bij een glasverzekering?

Veel winkeliers of koffie- en lunchtentjes hebben glazen vitrines in het pand staan. Hierin tonen zij mooie producten of al het lekkers dat zij verkopen. Ook deze vitrines kunnen stuk gaan, net zoals eventuele glazen deuren in het pand. Deze vitrines en glazen deuren kun je meeverzekeren in je glasverzekering.

Heb jij belettering op de ramen van jouw pand? Misschien het logo of de openingstijden? Wanneer een ruit met belettering kapot gaat en hier een nieuwe voor wordt geplaatst moet ook de belettering opnieuw gekocht en geplaatst worden. Al met al kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Dus naast de ruiten, vitrines en glazen deuren kan je ook de belettering meeverzekeren.

Bij de ene verzekeraar zitten zaken als de belettering en de vitrines al in het verzekerde bedrag, maar bij de andere verzekeraar moet je dit apart meeverzekeren. Ga na wat jij voor jouw onderneming belangrijk is om mee te verzekeren en check goed of dit allemaal bij de verzekering is inbegrepen! Is dat het niet? Zorg dan dat je een extra dekking afsluit!

Meer weten?

Weten of een glasverzekering belangrijk is voor jouw onderneming? Neem dan contact op met jouw Fidus-adviseur. Onze adviseurs kijken graag mee naar jouw situatie en geven persoonlijk advies! Wel zo handig, dus.

Delen