Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Particulier

Wat je moet weten over een skivakantie in coronatijd

Big image

Een boosterprik, een coronapas of het dragen van een mondkapje. En dan hebben we het nog niet eens over de horeca gehad. Een skivakantie in coronatijd lijkt in de verste verte niet op een skivakantie uit 2019. Elk land heeft andere regels en die regels veranderen ook continu. Wat moet je weten als je op skivakantie gaat in coronatijd en waar moet je je allemaal op voorbereiden?

Naar welke landen kan je op skivakantie?

Tijdens de persconferentie zei Rutte: “Als je op vakantie gaat, houd je je aan de regels die gelden in dat land.” Je mag dus wel op skivakantie! Maar op dit moment is het code geel in Duitsland. Oostenrijk is uit de lockdown, maar in Nederland is die nu net weer ingegaan. En je hebt vaak een negatieve coronatest nodig als je Nederland weer in wilt. Het is bijna niet bij te houden, zo snel veranderen de regels van alle landen met fantastische skigebieden. Heb je eenmaal een skivakantie geboekt? Houd dan de coronaregels van dat land in de gaten. En check dat elke week, want ze veranderen sneller dan het weer.

Hoe zit het met de coronapas in het buitenland?

Op dit moment bepalen de meeste landen nog zelf of de coronapas verplicht is of niet. Al zijn er inmiddels wel afspraken gemaakt over wanneer de coronapas precies geldig is. Vanaf 1 februari 2022 is de coronapas alleen nog geldig wanneer je binnen 9 maanden een boosterprik hebt gehad. Zo proberen de Europese landen de coronacrisis onder controle te krijgen. Dit is nog niet in beton gegoten. Dus als je na 1 februari op skivakantie gaat, check dan nog even de meest actieve regels rondom de coronapas in jouw wintersport vakantieland.

Moet je je verplicht laten vaccineren?

Op dit moment geldt alleen voor Oostenrijk een verplichte vaccinatie. In veel landen heb je wel een coronapas nodig. Maar in de meeste Europese landen kies je zelf of je je wilt laten vaccineren of niet.

Is de horeca open in jouw skigebied?

Je gaat natuurlijk voor de wintersport, maar de horeca is ook een belangrijk onderdeel van de skivakantie. Maar dan moet die horeca natuurlijk wel open zijn. Check dus ook voor je een skivakantie boekt, of de horeca daar wel open is. En aan welke regels je moet voldoen om gebruik te mogen maken van die horeca. In de meeste gevallen heb je, net zoals in Nederland, een coronapas nodig.

Ben je nog verzekerd als je op skivakantie gaat in een risicogebied?

Of en wanneer je verzekerd bent, ligt aan de verzekering die je hebt afgesloten. Bekijk voor je weggaat dus goed de voorwaarden van jouw wintersportverzekering. In veel gevallen wordt schade niet meer vergoed als je naar een oranje of rood gebied gaat. Maar het is anders als het gebied als oranje of rood wordt aangemerkt als je daar al bent. Ook dit verschilt weer per verzekeraar. Wil je zeker weten dat jij goed verzekerd bent? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze adviseurs.

Kun je zomaar Nederland weer in?

Heb je een fijne skivakantie gehad en is alles helemaal goed gegaan? Dan heb je meestal een negatieve coronatest nodig voor je Nederland weer in mag. Check dit dus van te voren en als het even kan: plan je afspraak voor de test alvast in.

Wij wensen je een fijne vakantie!

Delen