Advies voor jouw persoonlijke situatie
Nieuws · Homepage particulier

Je huis verkopen, dit wil je weten

Big image

Het is een gekke tijd op de woningmarkt. Zowel kopers als verkopers zien het overzicht vaak verdwijnen. Maar zelfverzekerd je woning (ver)kopen…dat wil toch iedereen? Wij helpen je daar graag mee! In twee delen geven de makelaars van Fidus je dé tips voor het (ver)kopen van je woning. In dit deel: alles over het verkopen van je woning.

Wat is de beste tijd om je woning te verkopen?

Daar zijn onze makelaars heel kort over. Dat maakt niet uit. Verkoop je woning pas als jij er klaar voor bent. Er zijn namelijk altijd wel redenen te verzinnen waarom je nu wel of niet zou verkopen. Zo zijn kopers met feestdagen met andere dingen bezig. Of is in de zomervakantie iedereen weg. Elke periode in het jaar heeft zijn voor en nadelen. In de zomer ziet alles er wat frisser uit en zijn mensen vrolijker. In de winter geven de donkere periodes wat meer sfeer aan je woning.

Natuurlijk zijn er periodes dat de verkopen “minder of meer” zijn. Dit is vaak afhankelijk van zaken op de markt, zoals de rentestand. Alleen is dit elk jaar verschillend. Het ene jaar is december een top maand, het andere jaar juist niet. Er zit geen structuur in. Dit komt vaak omdat mensen het verkopen van een huis niet plannen. Er gebeurt iets aan vooraf. Koop je een ander huis? Of gaat je gezin uitbreiden? Dan maken mensen vaak het plan om hun woning te verkopen.

Waar moet je op letten bij bezichtigingen?

De sfeer in je woning is erg belangrijk voor mogelijke kopers. Dit geeft kopers een eerste indruk. Onbewust zorgt deze sfeer voor het enthousiasme van kopers. Met deze tips van onze makelaar zorg je dat je woning helemaal gereed is voor de bezichtiging!

  • Maak je woning goed schoon én zorg dat hij helemaal opgeruimd is.
  • Zorg dat de woning goed is onderhouden. Een oude badkamer is niet erg, zolang er geen vieze tegels of scheve kastjes in staan.
  • Laat de verlichting werken.
  • Heb je rolluiken? Zorg dan dat deze het doen.
  • Maak de badkamer fris.
  • Zorg voor zo min mogelijk decoratie.
  • Maak je bedden op.

Doe je dit goed? Dan laat je woning vast een goede eerste indruk achter!

Hoe kies je een goede makelaar?

Bepaal vooraf wat je zoekt in een makelaar. Wat moet de makelaar voor jou doen? Er bestaan verschillende vormen van een verkooptraject. Nodig daarom altijd een aantal verschillende makelaars uit en ga het gesprek aan. Het grootste verschil zit vaak in de service die de makelaars bieden.

Tip van onze makelaar Pascal: Ga vooraf nooit uit van de kosten als eerste voorwaarde, maar vraag altijd wat de makelaar doet voor zijn prijs. Vaak is goedkoop, duurkoop. Oók in de makelaarswereld.

Zorg voor goede verkoopfoto’s

Je kent het vast wel. Bij het kopen van een product bekijk je als eerste de foto’s. Dit is bij huizen natuurlijk niet anders. Zorg daarom altijd voor professionele foto’s van goede kwaliteit. Deze foto’s zorgen er, samen met de locatie en prijs, voor of kopers wel of geen bezichtiging inplannen. Er zijn wel een paar eisen waar je foto’s aan moeten voldoen. De foto’s van je woning moeten bijvoorbeeld recht, reëel en up-to-date zijn.

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Onze makelaars adviseren je graag!

Delen