Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Particulier

Da’s pech, fiets weg! Valt je fiets onder je inboedelverzekering?

Big image

Een recreatief rondje in de Veluwe, door de blubber met een mountainbike of de kinderen naar school brengen in een bakfiets: Nederland is een fietsland. Wist je dat we ieder jaar gemiddeld bijna 1.000 kilometer per persoon fietsen? Tegelijkertijd worden er jaarlijks bijna een miljoen fietsen gestolen. Valt dit dan onder je inboedelverzekering? Deze vraag beantwoorden wij in ons blog.

De meest voorkomende vorm van kleine criminaliteit in Nederland is het stelen en doorverkopen van fietsen: heling. En dat zie je lang niet alleen rond stations en met stadsfietsen. De opkomst van de elektrische fiets zorgt ervoor dat fietsen gemiddeld gezien in waarde stijgen. Een interessante prooi voor fietsdieven, dus. Ook omdat het stelen van een fiets net even wat makkelijker is dan het inbreken in een woning voor elektronische apparaten.

‘Het stelen van een fiets is net even wat
makkelijker dan het inbreken in een woning’

Is die fiets gedekt onder de inboedelverzekering?

Diefstal van je fiets is lang niet altijd gedekt onder je inboedelverzekering. Vaker niet dan wel zelfs. Alleen in het volgende geval kan je inboedelverzekering bescherming bieden: Allereerst moet je fiets in je woning of schuur staan. Daarnaast moet je kunnen aantonen (via braaksporen) dat de woning of schuur op slot was. En ook moet je kunnen laten zien dat de fiets zelf op slot stond. Kun je deze drie zaken niet aantonen? Dan is diefstal van je fiets niet gedekt onder je inboedelverzekering. Gelukkig is er voor al die andere gevallen de fietsverzekering.

Pechhulp en verzekert tegen diefstal en schade

Het is niet verplicht om je fiets te verzekeren. Maar, wanneer je honderden of zelfs duizenden euro’s betaalt voor een fiets, is een fietsverzekering erg interessant. Een fietsverzekering dekt in de meeste gevallen de financiële schade door diefstal van je fiets, schade aan je fiets en je soms kan je zelfs gebruik maken van pechhulp.
Het voordeel van een fietsverzekering is dat deze meestal een ruime vergoeding biedt. Binnen de eerste drie jaar na aanschaf van de fiets krijg je vaak het verzekerde bedrag volledig uitgekeerd. Er wordt dan dus niet gekeken naar de dagwaarde. Ook voor schade aan je fiets na bijvoorbeeld een botsing ben je verzekerd via een fietsverzekering.

Kom je tijdens een fietstocht stil te staan door een defect? Dan kun je soms zelfs pechhulp inschakelen. Net zoals bij een auto. Ook nu wordt gekeken jouw kapotte fiets ter plaatse kan worden gemaakt. Is dat niet het geval, dan word je geholpen om op je bestemming of woonadres te komen. Wel zo handig, dus!

Fietsverzekering

Met een fietsverzekering kun je zorgeloos en goed voorbereid op weg. Met pechhulp in noodsituaties en financiële hulp bij schade en diefstal.
Benieuwd wat de beste verzekering is voor jouw waardevolle fiets? Neem dan contact op met jouw Fidus-kantoor. Dan bespreken we samen de opties.

Delen