Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Geen categorie

Verbeter nu de cyberweerbaarheid van jouw onderneming!

Big image

In de digitale wereld van vandaag is cyberveiligheid erg belangrijk. Niet alleen voor grote multinationals, maar vooral ook voor kleine bedrijven.  Om deze kleine bedrijven te ondersteunen is er vanaf 2 september 2024 iets nieuws! Namelijk de subsidie ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Hierbij krijg je ondersteuning bij het aanschaffen van cyberweerbaarheidsmaatregelen.

Wat houdt het in?

De ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ subsidie ondersteunt kleine ondernemingen met het verhogen van hun cyberweerbaarheid. Dit doen ze door 50% van de kosten van bepaalde beschermende maatregelen te vergoeden, met een maximumbedrag van € 1.250 per aanvraag. Deze maatregelen moeten wel onder bepaalde categorieën vallen. Zo zijn ze gericht op het verbeteren van je digitale veiligheid.

De maatregelen moeten onder de volgende categorieën passen:

  • Veilige netwerktoegang en wifi
  • Wachtwoordbeheer
  • Twee-Factor Authenticatie (2FA) en Multi-Factor Authenticatie (MFA)
  • Patch management (het up-to-date houden van jouw software)
  • Antivirussoftware
  • Het instellen en testen van back-ups
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Cyber awareness trainingen voor jou en jouw personeel

Wie komt er in aanmerking?

Natuurlijk zijn er aan deze regeling ook een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet je inschreven zijn bij de KvK, mag je niet meer dan 50 medewerkers hebben en mag je niet meer dan € 10 miljoen aan omzet hebben in het afgelopen boekjaar.

Ook stelt de overheid nog een aantal andere eisen. Zo geldt de subsidie alleen voor maatregelen van ná 2 september 2024. Deze én meer voorwaarden lees je terug op de website van de overheid.

Hoe vraag je dit aan?

Op de website van de overheid staan een aantal stappen:

  1. Als eerste vul je een online Cyber check tool in. Deze tool geeft advies over welke maatregelen er voor jou van belang zijn.
  2. Na het advies ga je de geadviseerde maatregelen uitvoeren.  Denk bijvoorbeeld aan het instellen van een wachtwoordmanager of het installeren van antivirussoftware.
  3. Heb je de maatregelen uitgevoerd? Dan kan je met de uitgevoerde check, de facturen én het betaalbewijs van de maatregelingen een aanvraag doen. Dit doe je via de website.

 Extra beveiliging voor jouw onderneming

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom altijd voor goede preventiemaatregelen. Maar ondanks al je moeite kan het toch misgaan. Een cyberaanval kan flinke gevolgen hebben voor je bedrijfsvoering.  Een goede cyberverzekering helpt je hierbij. Een cyberverzekering biedt financiële bescherming tegen de gevolgen van cyberincidenten. Meer weten over de cyberverzekering van Fidus? Ga naar onze pagina.

Delen