Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Particulier

5 verfrissende tips voor warm weer

Big image

De zomer is in volle gang en de temperatuur stijgt. Dat betekent drukke terrassen en volgepakte stranden in Nederland. Zorgeloos genieten, dus! Toch brengt dit warme weer ook wat uitdagingen met zich mee. Zo is het belangrijk om koel te blijven en niet oververhit te raken. In ons blog delen we 5 verfrissende tips om koel te blijven met warm weer.

Tip 1: Drink genoeg

Het klinkt misschien vanzelfsprekend. Maar het is super belangrijk om genoeg te drinken. Zelfs als je geen dorst hebt moet je genoeg drinken. Je wil natuurlijk niet uitdrogen door het warme weer. Let wel op! Vermijd hierbij het drinken van alcohol. Dit kan juist uitdroging veroorzaken.

Maar wat kan je dan het beste drinken? Veel mensen denken dan gelijk aan ijskoud water. Probeer eens een keer lauwwarme thee. Doordat deze thee een beetje warm is verhoogd tijdelijk je lichaamstemperatuur. Het gevolg? Je lichaam reageert hierop door je interne thermostaat lager te zetten, waardoor je jezelf koeler voelt.

Tip 2: Zoek een koel plekje

Ga niet de hele dag vol in de zon zitten. Zoek juist verkoeling op de hete momenten van de dag. Neem een duik, zoek de schaduw op of ga lekker binnen zitten. Wil je toch lekker naar het strand? Creëer dan een eigen schaduw plekje. Neem een parasol mee en draag een hoed.

 Tip 3: Eet fris eten

Ga op een warme zomer dag niet te veel gekruid of vet eten. Dit zorgt namelijk voor een hogere hartslag en extra werk voor je lichaam. Kies op warme dagen voor een lekker luchtige maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan fruit, salades of lekkere waterijsjes. Lekker fris en licht verteerbaar. Win-win, dus!

Tip 4: IJskoud douchen? Liever niet!

Bij warm weer wil je vast niets liever dan ijskoud douchen om af te koelen. Toch kan je beter kiezen voor een lauwwarme douche. Dit heeft hetzelfde effect als een lauwwarme thee. En koud douchen? Dat zorgt er juist voor dat je het sneller warm krijgt. Je lichaamstemperatuur stijgt namelijk veel sneller na een koude douche.

Tip 5: Kies voor luchtige kleding

Ook de kleding die je draagt heeft invloed op je lichaamstemperatuur. Kies met warm weer daarom voor luchtige en loszittende kleren. Het liefst met een lichte kleur. Donkere kleren nemen de warmte namelijk op. Bij lichte kleren is dit een stuk minder! Kijk ook naar hoelang je in de zon bent. Ben je lang in de zon? Draag dan een hoed of kies juist een jurkje met langere mouwen. Zo bescherm je jezelf beter tegen de zon.

Delen