Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Zakelijk

Als werkgever verantwoordelijk voor schade van werknemer?

Big image

Werkgevers worden steeds vaker met succes verplicht om schade te vergoeden die ontstaat nadat een werknemer een ongeval heeft gehad. Niet alleen tijdens de werkzaamheden van de werknemer, maar bijvoorbeeld ook tijdens personeelsuitjes of dienstritten. Dus óók als je als werkgever niet verantwoordelijk lijkt te zijn. Maar hoe ga je hier als werkgever mee om?

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) niet langer voldoende

De Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven vergoedt materiële schade en schade door beroepsziekten en bedrijfsongevallen. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen, zoals een ongevallen- en schade inzittendenverzekering. Al deze verzekeringen nemen een stukje werkgeversrisico op zich. Is dit verzekeringspakket wel voldoende en biedt het jou als werkgever genoeg zekerheid?

Aansprakelijkheid op grond van Goed Werkgeverschap

De Hoge Raad (HR) heeft besloten dat de werkgever “aansprakelijk” kan zijn op grond van goed werkgeverschap (of het ontbreken daarvan). De werknemer komt namelijk op verzoek van de werkgever in bepaalde situaties terecht. Daarom is de werkgever op grond van redelijkheid verplicht zorg te dragen voor een goede verzekering, óf om de werknemer in de gelegenheid te stellen een goede verzekering af te sluiten.

Geen discussies over aansprakelijkheid met de Goed Werkgeverschap Verzekering

Met de Goed Werkgeverschap Verzekering voorkom je langdurige discussies over de aansprakelijkheid. Niet de schuldvraag, maar jouw medewerker staat centraal. Het laatst waar je als werkgever op zit te wachten is juridisch getouwtrek over de aansprakelijkheid.

De voordelen van de Goed Werkgeverschap Verzekering:

✓ Verzekerd voor schade bij een ongeval. Het maakt niet uit wie schuldig is.
✓ Geen juridische strijd over de aansprakelijkheid.
✓ Ongevallen tijdens woon-werkverkeer zijn meeverzekerd.
✓ Geen schade in de arbeidsverhouding na aansprakelijkheid bij een ongeval.

Let op! Het is niet mogelijk om de Goed Werkgeverschap Verzekering af te sluiten zonder een actieve Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Wil je meer weten over de Goed Werkgeverschap Verzekering? Neem dan contact op met een zakelijke adviseur via 085 8600 001 of stuur een e-mail naar bedrijven@fidus.nl.

Delen