Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Zakelijk

Welke wijzigingen zijn relevant voor de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)?

Big image

Als ondernemer ben je op verschillende manieren en in diverse situaties aansprakelijk. Bijvoorbeeld wanneer jijzelf of een medewerker schade veroorzaakt aan een ander tijdens de werkzaamheden. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt deze schade. Wel zo handig, dus! Het is hierbij belangrijk dat je bedrijfsgegevens up-to-date zijn. Bij wijzigingen binnen de onderneming bestaat er namelijk een kans dat de AVB ook gewijzigd moet worden. Dit leggen we graag aan je uit!

Wat is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)?

Een AVB dekt schade die jij als ondernemer, je medewerkers of jouw producten veroorzaken aan andere mensen of spullen. Hieronder vallen materiele schade en letselschade. Bijvoorbeeld wanneer je een glas drinken per ongeluk over de laptop van je klant laat vallen. Een AVB afsluiten is niet verplicht. Toch is een AVB in de meeste gevallen wél erg belangrijk. Een schade loopt namelijk al snel flink in de kosten. De hoogte van de premie hangt af van verschillende factoren. Wijzigt er iets in deze factoren? Dan kan dit van invloed zijn op je verzekering. Daarom is het belangrijk wijzigingen binnen je bedrijf door te geven. Welke wijzigingen dit zijn lees je hieronder.

Wijziging van bedrijfsactiviteit

Zoals eerder vermeld hangt de hoogte van je premie mede af van de risico’s die komen kijken bij de bedrijfsactiviteit. Hoe risicovoller het beroep, hoe hoger de premie. Een schilder of een dakdekker heeft over het algemeen een hogere premie dan bijvoorbeeld een tekstschrijver. De dekking in jouw AVB is dus ook van toepassing op de bedrijfsactiviteit die je beoefent tijdens het afsluiten van de verzekering. Groeit je bedrijf erg hard en wil je meer en/of andere werkzaamheden gaan uitvoeren? Zorg er dan voor dat je je AVB op tijd aanpast. Zo blijf je gedekt voor schade tijdens je werk, dus!

Meer omzet

Maakt jouw bedrijf steeds meer omzet? Dat is een goed teken! Maar meer omzet betekent in het geval van een AVB wel een hogere premie. De premie van een AVB is namelijk afhankelijk van de risico’s, het verzekerde bedrag én de omzet.

Aanvullend verzekeren

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kun je tussentijds uitbreiden met aanvullende dekkingen. Stal je bijvoorbeeld tijdelijk voertuigen van een ander? Huur je een machine of voertuig? Zijn er zaken die je voor een ander behandelt, bewerkt of repareert? Dit zijn allemaal scenario’s waarin je schade kunt veroorzaken. Met de aanvullende dekkingen kun jij je onderneming (tijdelijk) extra verzekeren.

Benieuwd of jouw AVB nog aansluit bij jouw situatie óf wil je de verzekering uitbreiden? Neem dan contact op met ons Fidus-kantoor bij jou in de buurt. Wij helpen je graag.

Delen