Advies voor jouw persoonlijke situatie
Nieuws · Particulier

Op wintersport? Denk aan je aanvullende dekkingen

Big image

De wintersportperiode is weer aangebroken. Dit is dé periode om de sneeuw op te zoeken. Maar op wintersport gaan is niet zonder risico. Er gebeuren namelijk regelmatig ongelukken. Daarom heeft dit ook gevolgen voor je reisverzekering. Zo heb je vaak een aanvullende dekking nodig. Wij leggen het aan je uit in ons blog.

Een doorlopende reisverzekering is niet altijd genoeg

Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan sluit je voor wintersport vaak een aanvullende dekking af. Dat is de “wintersportdekking”. Onder deze dekking vallen verschillende extra kosten die je maakt tijdens de wintersport. Maar welke zaken vallen nou onder welke dekking? Wij zochten het voor je uit.

Let op! De specifieke dekkingen verschillen per verzekeraar. Bekijk altijd de polisvoorwaarden van je verzekering. Hierop vind je de actuele dekkingen van jouw verzekering.

Eigen skispullen

Eigen skispullen zijn vaak een dure aankoop. Daar wil je natuurlijk geen risico op lopen. Skispullen zijn in de meeste gevallen verzekerd onder de bagagedekking van je reisverzekering. Maar let op! Er zit vaak een maximum dekking op je verzekering. Wil je meer verzekeren dan het standaard verzekerd bedrag? Dan kun je vaak extra sportuitrusting meeverzekeren.

Gehuurde skispullen
Huur je skispullen? Dan zijn deze meestal verzekerd voor diefstal of verlies onder de dekking wintersport van de reisverzekering. De extra wintersportdekking vergoedt daarnaast bij zowel eigen als gehuurde skispullen meestal de huurkosten van vervangend materiaal. Zo kan je gewoon blijven genieten van die afdalingen, dus.

Medische kosten
Maak je medische kosten tijdens de wintersport? Dan is dit in veel gevallen niet verzekerd onder de reisverzekering. In de meeste gevallen heb je twee aanvullende dekkingen nodig: wintersportdekking en dekking voor medische kosten.

De kosten van een reddingsactie op de piste vallen meestal onder de wintersportdekking. Zorg wel dat je dit bij jouw verzekering controleert vóór je op skivakantie gaat!

Repatriëring
Repatriëring: een lastig woord. Maar eigenlijk is het heel simpel. Het betekent letterlijk “terugkeren naar het vaderland”. Bijvoorbeeld met de welbekende gipsvluchten. In een reisverzekering is dit meestal standaard meeverzekerd. Ook zonder de aanvullende dekkingen.

Pas op met off-piste

Ga je off-piste skiën zonder begeleiding? Let dan goed op. Bij veel verzekeraars ben je dan niet meer verzekerd. Zelfs niet als je de extra wintersportdekking afsluit. Is er wel dekking? Dan gelden er vaak aanvullende voorwaarden. Bekijk hiervoor altijd je polisvoorwaarden.

Ga je binnenkort op wintersport? Neem dan contact met jouw persoonlijke Fidus-kantoor. Wij helpen je graag met een goede reisverzekering mét wintersportdekking.

Delen