Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Particulier

Vier zelfverzekerd carnaval met deze zeven tips

Big image

Carnaval staat weer voor de deur. Tijd voor een feestje in het zuiden van het land! Elke stad en elk dorp heeft zijn eigen gebruiken en tradities tijdens deze bijzondere dagen. Met een aantal kantoren in het zuiden van het land geven wij onze klanten graag tips voor een zelfverzekerd carnaval. Waar jij het feest ook viert, met deze tips kom jij de carnaval zelfverzekerd door!

Tip 1. Begin rustig, carnaval is niet maar één dag

Carnaval is een marathon, geen sprint. Het is niet gewoon even een avondje stappen. Ga je meerdere dagen op pad? Dan is het verstandig om wat rustiger te beginnen. Een gouden tip voor een beginnende carnavalsvierder, dus.

Tip 2. Verdiep je in de plaats die je bezoekt

Onderzoek van te voren wat gebruikelijk is qua kleding in de plaats die je bezoekt. Zo gaan mensen in veel dorpen in Limburg onherkenbaar verkleed, terwijl in Noord-Brabant diverse dorpen en steden juist de kleuren van de stad dragen. Bijvoorbeeld in ’s-Hertogenbosch, ook wel Oeteldonk tijdens carnaval. Vergeet daar je rood-wit-gele sjaal niet!

Tip 3. Kostbare spullen? Laat ze thuis

Net een nieuwe, dure telefoon gekocht? Overweeg dan tijdelijk een oud toestel te gebruiken. Laat ook andere kostbaarheden thuis. Met carnaval weet je nooit wat er gaat gebeuren.

Tip 4. Vergeet je zakdoekjes niet

Want met de drukte in de stad, wil het toiletpapier op de wc’s nog weleens op zijn. Een goede tip voor de dames onder ons. Heb je net die ellendig lange rij overleefd, is er geen toiletpapier. Best handig zo’n pakje zakdoeken, dus.

Tip 5. Drink voldoende water en eet genoeg

Voorkom uitdroging door af en toe een glaasje water te drinken. En zorg dat je voldoende eet. Hiermee verminder je meteen de kans op een kater en kan je ’s ochtends weer vroeg van start. Win-win, dus!

Tip 6. Laat thuis een lampje branden

Woon je in het zuiden en ga je vijf dagen de hort op? Vergeet dan niet om thuis een lampje te laten branden. Zo verklein je de kans op een inbraak. Zou toch zonde zijn als je bewust thuisgelaten kostbaarheden weg zijn na een avondje feesten…

Tip 7. Agge mar leut et

De laatste, maar misschien wel de beste tip. Geniet ervan! Want carnaval draait uiteindelijk om plezier. Voor je het weet zit het er al weer op en moet je weer een jaar wachten voor het mooiste feestje!

Delen