Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Zakelijk

Zo blijven medewerkers ontspannen op de werkvloer!

Big image

Gezond zijn én blijven op het werk. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het voor veel werknemers vaak niet. Het is daarom erg belangrijk om te zorgen voor een ontspannen werksfeer. Dit zorgt namelijk voor betrokken, gemotiveerde en productieve medewerkers. Maar hoe zorg je nou voor een ontspannen werksituatie? Wij geven tips!

 

Tip 1: Plan een vast wandelmomentje

Je herkent het vast. Na uren achter de computer voel je jezelf duf en suf. Dit is niet anders voor je medewerkers. Start daarom een wandelmomentje samen. Het is niet alleen goed voor de concentratie, maar zorgt ook voor een vermindering van stress. Win, win, dus!

PS: Heb je een werkoverleg? Ook dan kan je een wandeling maken. Vergader eens in de buitenlucht! Wie weet zorgt het voor een hoop nieuwe ideeën.

Tip 2: Zorg voor extra ontspanning

Tijdens het werk even ontspannen zorgt voor productievere medewerkers. Dit doe je via zogenaamde mini-breaks. Dit zijn kleine momentjes waarbij je medewerkers even kort hun werk neerleggen. Bijvoorbeeld voor een potje pingpong of tafelvoetbal.

Een mini-break zorgt ervoor dat medewerkers echt even bezig zijn met wat anders, zodat ze vervolgens weer genoeg concentratie hebben voor het werk. Lijkt dit zonde van je werktijd? Realiseer je dan dat een productieve medewerker juist meer werk af krijgt, dan een medewerker die vaak afgeleid is.

Tip 3: Organiseer activiteiten

Ook naast het werk dingen organiseren met je medewerkers zorgt voor een ontspannen sfeer op het werk. Veel bedrijven doen dit in de vorm van een borrel. Toch zijn er ook genoeg andere leuke opties voor een teamactiviteit. Organiseer bijvoorbeeld eens een padelcompetitie of doe een escaperoom!

Zo leer je de medewerkers gelijk op een andere manier kennen, dus.

Tip 4: Werk flexibel

Je ziet het vaak terug op kleinere kantoren. Iedereen werkt dagelijks op kantoor. Zo deden we het namelijk altijd. Waarom zouden we dat veranderen? Sommige medewerkers hebben alleen meer behoefte aan flexibiliteit. Laat ze eens een dagje thuiswerken óf later beginnen. Dit is na corona voor veel medewerkers het nieuwe normaal. Het zorgt voor minder stress bij medewerkers én vergroot de motivatie!

Tip 5:  Zorg voor een rustige en opgeruimde werkruimte

Clean desk policy? Klinkt als een vaag begrip voor sommige werkgevers. Toch heeft het veel voordelen. Het zorgt namelijk voor een rustig en opgeruimd kantoor. En dit vergroot weer de focus van je medewerkers! Wel zo fijn, dus.

Voordelen van ontspannen medewerkers

Zoals eerder gezegd zorgt een ontspannen werksfeer voor veel voordelen. Zo zijn ontspannen medewerkers meer uitgerust en productiever. Dit komt omdat ze minder last hebben van stresshormonen. Dat medewerkers uitgerust zijn, zie je misschien ook wel terug in je ziekteverzuim. Met genoeg ontspanning op de werkvloer kan je medewerker eventuele prikkels namelijk makkelijker verwerken. Zo gaan je medewerkers makkelijker om met tegenslagen én blijven ze blij!

Hoe zorg jij voor een ontspannen werksituatie? Laat het ons weten.

Delen