Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Particulier

Moet je je bromfiets of scooter verzekeren als je er niet mee rijdt?

Big image

In Nederland is een motorrijtuigenverzekering wettelijk verplicht als je een motorrijtuig op je naam hebt. Dat betekent dat je minimaal een dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid moet hebben voor je bromfiets of scooter. Maar hoe zit dit eigenlijk als je er niet mee rijdt?

Is een bromfietsverzekering verplicht?

Ja, in Nederland is het wettelijk verplicht om minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je bromfiets of scooter. Dit staat ook wel bekend als WA-verzekering. Met deze verzekering zorg je dat schade die je bij anderen veroorzaakt verzekerd is. Verzeker je jouw bromfiets of scooter niet? Dan riskeer je een boete vanuit de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

Bromfiets niet verzekeren

Toch is het wél mogelijk om je bromfiets (tijdelijk) niet te verzekeren. Het is namelijk wettelijk toegestaan om je bromfiets te laten schorsen. Dit betekent dat je bij de RDW meldt dat je jouw bromfiets of scooter niet gebruikt. Je hebt dan vrijstelling voor je verzekering. Natuurlijk moet je je in dat geval wel aan de regels houden en mag je dus niet met je bromfiets of scooter op de openbare weg rijden. Doe je dit wel? Dan riskeer je een boete.

Het nadeel van je bromfiets niet verzekeren

Had je minimaal een WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco dekking voor je bromfiets of scooter? Houd er dan wel rekening mee dat wanneer je de verzekering voor je bromfiets of scooter opzegt, deze ook niet verzekerd is bij bijvoorbeeld brand of diefstal (afhankelijk van de dekking die je had).

Bromfietsverzekering vergelijken

Wil je jouw bromfiets of scooter verzekeren? Vergelijk dan verschillende bromfietsverzekeringen met elkaar. Kijk goed welke schadegevallen wel of niet gedekt zijn. Hulp nodig? Neem dan contact op met een adviseur van jouw Fidus-kantoor.

Delen