Meer dan 350 financiële experts
Nieuws · Particulier

Geld besparen? Dat doe je met deze zeven tips!

Big image

De koopkracht in Nederland is flink gedaald. De energieprijzen stijgen, net als de prijzen voor een volle tank benzine. Het leven is een stuk duurder geworden. Daarom is het belangrijk om te kijken of je op sommige kostenposten geld kan besparen. Wij geven zeven tips!

Tip 1. Houd wekelijks of maandelijks je uitgaven bij

Vaak hebben we geen idee hoeveel geld we wekelijks of maandelijks uitgeven aan kleine (impuls)aankopen. Het bijhouden van je uitgaven is daarom een goede eerste stap om geld te besparen. Met de app van je bank kan je vaak je uitgaven automatisch laten categoriseren. Handig! Zo zie je snel waar al je geld naartoe gaat.

Tip 2. Zeg abonnementen op die je niet of nauwelijks gebruikt

Het zijn er een hoop tegenwoordig: abonnementen. Van de sportschool, televisiezenders tot kranten en tijdschriften. Dat kost maandelijks een hoop geld! Bekijk je rekening eens. Welke abonnementen gebruik niet of nauwelijks? Onze tip: opzeggen!

Tip 3. Doe slim je belastingaangifte

In de eerste maanden van 2022 ontvang je van je werkgever jaaropgaven en van je bank jaaroverzichten. Met deze gegevens doe je belastingaangifte bij de Belastingdienst. Zo kan je flink wat geld terugkrijgen! Meer tips voor je belastingaangifte? Lees ons blog!

Tip 4. Bespaar op je boodschappen

Begin door wekelijks een boodschappenlijstje te maken en ga maar één of twee keer per week naar de supermarkt. Zo doe je minder impulsaankopen. Toch liever vaker naar de supermarkt? Eet dan van te voren. Met honger naar de supermarkt zorgt er vaak ook voor dat je meer boodschappen doet dat je eigenlijk nodig hebt!

Tip 5. Bekijk je rekening van internet, televisie en telefonie

Heb je een pakket met internet, televisie en telefonie, of heb je allemaal losse abonnementen? Met een compleet pakket bij één aanbieder ben je vaak goedkoper uit. Dan zit er óók nog veel verschil in aanbieders. Vergelijk verschillende aanbieders én pakketten, kijk wat voor jou het meest geschikt is en bespaar maandelijks een hoop geld!

Tip 6. Denk bewust over (grote) aankopen na

Ga je lekker shoppen? Bedenk dan van te voren hoeveel geld je uit mag geven en houd je aan dit budget. Doe niet zomaar een (grote) aankoop. Slaap er eens een (paar) nachtje(s) over! Wil je na een tijdje het item écht hebben en heb je het nodig? Koop het artikel dan pas. Zo voorkom je een miskoop en geef je minder snel onnodig geld uit!

Tip 7. Vergelijk je verzekeringen

Vaak hebben we veel verzekeringen, waarvoor we maandelijks braaf de premie betalen. Bekijk deze verzekeringen eens kritisch. Past de verzekering nog bij je? Betaal je niet te veel? Door jaarlijks eens je verzekeringen te bekijken, bespaar je niet alleen geld, maar past óók de dekking beter bij je situatie. Meer weten? Neem contact met ons op.

Delen