Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · algemeen

Hoe zit het met je reisverzekering in coronatijd?

Nu veel mensen een vaccin hebben gehad, willen we allemaal weer op vakantie. Maar hoe zit het eigenlijk met die reisverzekering in coronatijd? Hieronder de vragen en antwoorden die je moet weten voor je jouw vakantie boekt.

In welke landen geldt mijn reisverzekering in coronatijd?

Dat is natuurlijk afhankelijk van wat voor reisverzekering je afsluit. Bij een kortlopende reisverzekering sluit je die af voor de duur van je vakantie en je specifieke vakantiebestemming.
Over het algemeen biedt je reisverzekering gewoon dekking tijdens je vakantie. Vraag dit natuurlijk altijd vóór je vakantie na bij je reisverzekeraar. Er gelden wel een aantal uitzonderingen. Geldt er bijvoorbeeld een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.

Wat als een land oranje of rood wordt als ik daar al ben?

Als het land wordt aangemerkt als oranje of rood als je daar al bent geldt de reisverzekering wel. Let wel op: niet alle kosten die je maakt door corona worden zomaar vergoed. Als je op reis bent en de Rijksoverheid verandert jouw vakantieland naar oranje of rood, neem dan contact op met jouw verzekeraar. Zij kunnen je vertellen welke kosten wel en niet vergoed worden. Vaak moet je van tevoren ook aangeven als je extra kosten gaat maken. Houd hier dus rekening mee.

Worden de kosten vergoed als ik langer moet blijven door corona?

Wil je zeker weten wat vergoed wordt en niet? Check je reisverzekering voor je vertrekt en neem contact op met de verzekeraar. Zo weet je zeker welke kosten wel en niet gedekt zijn.

Big image
Bekijk ook:

Een verzekering voor je scooter: dit moet je weten

Geldt de annuleringsverzekering als het land oranje of rood wordt voor ik vertrek?

Dat hangt af van de annuleringsverzekering die je hebt. Deze informatie kun je vinden in de polisvoorwaarden. Check dit dus goed voordat je deze verzekering afsluit.

Ben ik gedekt nu ik gevaccineerd ben met de reisverzekering?

Dit hangt af van het land waar je naartoe reist. Sommige landen stellen een vaccinatie verplicht. Andere landen verplichten weer een bepaalde quarantaineperiode. Voor de meeste verzekeraars maakt het niet uit of je gevaccineerd bent of niet. Het gaat erom of het land veilig wordt geacht door de overheid.

Delen