Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Homepage particulier

Vakantiestress voorkomen?

Big image

De zomervakantie is in zicht. Een moment waar veel mensen naar uitkijken. Helaas is de voorbereiding niet voor iedereen leuk. De lange rijen op Schiphol, het inpakken van je koffers of de zeurende kinderen op je achterbank. Allemaal zaken die voor stress zorgen. In deze blog geven we je zes tips voor het voorkomen van vakantiestress. Op reis gaan is nog nooit zo ontspannend geweest, dus.

Tip 1. Inpakken stressvol? Maak er wat leuks van!

Het inpakken van je koffers kenmerkt de start van je vakantie. Maak er daarom een leuk moment van. Begin je voorbereiding met een lijstje. Wat wil je meenemen en wat mag je écht niet vergeten. Is het zover? Zet je vakantieplaylist aan, pak je lijstje erbij en leg alles in je koffer. Doe dit ongeveer drie dagen voor vertrek. Zo heb je nog genoeg tijd om alles na te lopen.

Tip 2. Sluit je werk rustig af

Een vakantie in het vooruitzicht? Zorg dan dat je niet tot de laatste dag doorwerkt. Zo geef je jouw hersenen de kans om je werkmodus af te sluiten. Neem een paar dagen eerder vrij, zodat je geen werkstress meeneemt op vakantie. Stel daarnaast ook grenzen aan de hoeveelheid taken die je in de laatste week uitvoert. Zaken die je niet af krijgt draag je over aan collega’s. Zo voorkom je een stressvolle laatste werkweek en ga je uitgerust op reis.

Tip! Zet je afwezigheidassistent de laatste dag wat eerder aan. Zo voorkom je nieuwe verzoeken en rond je jouw laatste werkzaamheden rustig af.

Tip 3. Met de auto of het vliegtuig reizen? Pak je rust

Het liefst kom je zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aan. Reken er daarom op dat dit niet gebeurt. Bereid je voor op die file of lange wachtrij. Vertrek op tijd, leg je er bij neer en ontspan. Met het vliegtuig op vakantie? Check van te voren in. Dit scheelt wachten op het vliegveld.

Tip 4. Stem je reis af met je reispartners

Voor het eerst met vrienden op vakantie? Probeer dan vooraf afspraken te maken over je reis. Wat verwachten jullie van deze reis? Bekijk rustig wat jullie allemaal willen doen op vakantie. Het afstemmen van je reisplannen voorkomt onnodige vakantiestress!

Tip 5. Zorg goed voor de thuisblijvers

Terwijl je heerlijk aan het genieten bent op vakantie, zitten er misschien nog wel wat thuisblijvers op je te wachten. Je hond, kat of plant(en) bijvoorbeeld. Ook deze thuisblijvers verdienen aandacht als jij weg bent. Mogen je huisdieren niet mee op je vakantie? Zorg dan voor een goed logeeradres. Iemand uit je vriendenkring bijvoorbeeld! Is er geen geschikt logeeradres? Boek dan een dierenhotel.  Maar let op! Deze hotels zijn snel vol, dus boek op tijd.

Voor de overige thuisblijvers regel je natuurlijk ook wat. Zorg dat iemand je planten wekelijks (of meer) water geeft en laat deze persoon ook gelijk je brievenbus leegmaken. Een volle brievenbus lokt namelijk inbrekers naar je woning. Inbraken tijdens je vakantie voorkomen? Lees dan ons blog.

Tip 6. Zeurende achterbank? Zorg voor vermaak!

In de auto naar je vakantiebestemming? Dan ben je vast lang onderweg. Deze reistijd zorgt vaak voor de nodige irritaties én zeurende kinderen. Hiervoor hebben wij één tip: zorg voor voldoende vermaak! Neem reisspelletjes, films of boeken mee voor onderweg. Dit vermaak zorgt dat de tijd voorbij vliegt.

Heb je geen vermaak om mee te nemen? Geen zorgen! Bij Fidus helpen we je graag. Hou onze socials komende maand goed in de gaten….

Delen