Advies voor jouw persoonlijke situatie
Nieuws · Homepage zakelijk

Welke verzekeringen heb je nodig als ondernemer?

Big image

Als ondernemer neem je vaak risico’s. Het is een onderdeel van het ondernemerschap. Toch zijn er ook zaken waar je geen risico op wilt lopen. Dit dek je af met je verzekeringen. Maar welke verzekeringen heb je allemaal nodig als ondernemer? Wij geven je een duidelijk overzicht.

Aansprakelijkheid

Er zijn verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Zakelijk zijn dit de twee belangrijkste:

  • Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB)
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Deze verzekeringen lijken hetzelfde, maar verschillen zeker.

Aansprakelijkheid voor Bedrijven (AVB)

Een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven verzekert schade aan anderen die ontstaat door je medewerkers, bedrijf, producten of diensten. Maakt een medewerker bijvoorbeeld schade bij een van je klanten? Dan dekt de AVB dit.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Het verschil tussen een AVB en BAV zit in het advies. Ben je een adviserend bedrijf? Dan maak je vaak niet direct schade aan producten van anderen. Wel kan je advies zorgen voor grote financiële gevolgen. Gaf een pensioenadviseur verkeerd advies waardoor je klant al jaren teveel betaalt? Dan dekt de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering deze schade.

Zakelijke Rechtsbijstand

Een klant die beweert dat jouw product schade heeft veroorzaakt, een wanbetaler of strijd met een (ex-)medewerker. Kortgezegd, een juridisch conflict komt vaak voor. En goed juridisch advies? Dat kost vaak bakken met geld. Dit verzeker je met een Rechtsbijstandverzekering. Handig om af te sluiten, dus.

Arbeidsongeschiktheid (AOV)

Ziek worden? Dat doen we allemaal weleens. Maar wat als je zo ziek bent dat werken niet of zelfs nooit meer lukt? Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je deze financiële schade. De verzekering vangt het deel van je inkomen op dat je verliest bij ziekte of wanneer je invalide raakt.

Zakelijke Autoverzekering

Heb je een auto op naam van je bedrijf? Dan is een Zakelijke Autoverzekering verplicht. Met deze verzekering verzeker je de schade die je onderweg maakt met de auto van de zaak. Net als bij particuliere autoverzekeringen kies je uit drie soorten:

  • WA (schade aan anderen)
  • WA+ of WA Beperkt Casco (schade aan anderen plus onder andere diefstal-, brand-, ruit-, vandalisme en stormschade)
  • Allrisk (alle bovenstaande schades plus schade door eigen schuld)

Inventaris- en Goederenverzekering

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw zakelijke spullen en eigendommen goed verzekerd zijn. Dat regel je met een zakelijke Inventaris en Goederenverzekering. Met inventaris bedoelen we alles wat jij nodig hebt om je werk te doen. Goederen zijn grond- en hulpstoffen, halffabricaten, eindproducten, goederen in bewerking en emballage. Alles waar jij met je onderneming handel in drijft. Met een Inventaris- en Goederenverzekering focus jij je op dingen die echt belangrijk zijn: je bedrijf en je klanten.

Een zakelijke verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag!

Delen