Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Particulier

Voorjaarsschoonmaak? Vergeet je verzekeringen niet

Big image

Het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt. Kortom, de lente is aangebroken. Voor veel mensen de tijd om eens grondig door het huis te gaan. Maar niet alleen je huis is toe aan een voorjaarsschoonmaak. Ook je verzekeringen kunnen dit vaak wel gebruiken. Tijd voor die voorjaarsschoonmaak, dus.

Je autoverzekering

De aankoop van een nieuwe auto is een bijzonder moment. Je wil deze dan ook goed verzekeren. Veel mensen kiezen daarom voor een Allriskverzekering bij hun nieuwe auto. Hierbij ben je niet alleen verzekerd voor schade door anderen, maar ook voor schade door eigen schuld. Is je auto ouder dan 5 jaar? Overweeg dan eens om je autoverzekering te wijzigen. Denk bijvoorbeeld eens aan een Beperkt Casco verzekering. Het verschil? Je bent niet meer verzekerd voor schade door eigen schuld en vermissing. Het voordeel? Een goedkopere verzekering die je zo tientallen euro’s per jaar scheelt.

Je reisverzekering

Je kent het wel, maanden uitkijken naar die ene reis. De meeste mensen sluiten hiervoor een doorlopende reisverzekering af. Maar ook je reisverzekering is soms toe aan een voorjaarsschoonmaak. Ga je korter dan 14 dagen per jaar op reis? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een kortlopende reisverzekering. Deze sluit je af voor de duur van je reis, en kost vaak minder dan een doorlopende reisverzekering. Reis je langer dan 14 dagen per jaar? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Toch geld besparen op je reisverzekering? Controleer dan de dekkingen die je hebt afgesloten. Heb je een reis buiten Europa gemaakt maar ben je niet van plan dit binnenkort weer te doen? Zet je dekking dan terug van een Wereld- naar een Europadekking.

Je inboedelverzekering

De spullen in je huis zijn samen veel waard. Deze spullen verzeker je met een inboedelverzekering. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering spreek je een dekkingswaarde af. Dit is het bedrag wat je maximaal terugkrijgt bij schade. Stel, je hebt een verzekering met een dekkingswaarde van €70.000 maar je inboedel is €50.000 waard. Dan ben je oververzekerd. Je betaalt namelijk premie voor een inboedel van €70.000, terwijl de maximale schade-uitkering €50.000 is. Zonde vinden wij! Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af voor de actuele waarde van je inboedel.

Een pakketkorting

Een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering zijn allemaal erg nuttige verzekeringen. Sluit je deze af bij verschillende verzekeraars? Dan ben je misschien veel extra geld kwijt. Veel verzekeraars hebben namelijk een pakketkorting. Sluit je meerdere verzekeringen af bij dezelfde verzekeraar? Dan zorgt deze pakketkorting voor een fikse premiebesparing. Erg belangrijk om in de gaten te houden, dus.

Vragen over je verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee!

Delen