Meer dan 350 financiële experts

Aanhangwagen verzekering

Losgekoppeld ook goed verzekerd, dus.

Zolang de aanhangwagen gekoppeld is aan de auto is hij meeverzekerd. Maar los niet. Verzeker hem daarom goed met een aanhangwagenverzekering.

Goed verzekerd de weg op met een aanhangwagenverzekering

Als een aanhanger gekoppeld is aan het trekkende voertuig is het meeverzekerd. Zodra de aanhanger wordt losgekoppeld is hij niet meer verzekerd. Daarom is een aanhangwagenverzekering handig, want dan is de aanhangwagen zelf ook verzekerd. Ook wanneer deze niet gekoppeld is.

Van diefstal tot storm en brand

Als jij met een aanhangwagen of trailer rijdt en je veroorzaakt schade met de aanhanger, dan is de schade bij de ander verzekerd, maar niet de schade aan jouw aanhanger. Denk hierbij aan inbraakschade, brand of blikseminslag. Zelfs hagelschade valt hieronder. Schade aan de aanhangwagen zelf moet je dan alsnog zelf betalen. Met de zakelijke aanhangwagenverzekering dek je ook de schade aan de aanhangwagen zelf.

Zowel zakelijk als privé

Een aanhangwagenverzekering sluit je zakelijk af, maar ook als je er privé mee rijdt ben je gedekt. Je kunt kiezen uit een beperkte cascoverzekering of een volledig cascoverzekering. Ook kun je schade aan de spanbanden, zeilen, netten, oprijplaten en de belettering van de aanhangwagen verzekeren.

0/24
8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24

Veelgestelde vragen

De aanhanger valt onder de verzekering van het trekkende voertuig, zolang die gekoppeld is. Schade die de aanhanger dan veroorzaakt aan anderen is gedekt. Schade aan de aanhanger zelf niet. Daarvoor neem je een aanhangwagenverzekering. Ook als de aanhanger is losgekoppeld valt schade onder deze verzekering. 

Ja, ook als je privé rijdt met de aanhanger dan wordt schade gedekt met de aanhangwagenverzekering. 

Ja, dat kan. Wil je hier meer over weten of advies over welke verzekeringen het beste bij jou en jouw bedrijf passen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.