Advies voor jouw persoonlijke situatie

Bestelautoverzekering

Goed verzekerd je goederen vervoeren, dus.

Offerte nodig?

NL
  • Bestelauto’s tot 3.500 kg
  • WA-verzekering tot Allrisk
  • Snelle schadeafhandeling
Liever bellen? Selecteer vestiging

Ook de bestelauto heeft minimaal een WA-verzekering nodig. Maar je kunt ook kiezen voor beperkt casco of Allrisk. Maar net wat jij prettig vindt.

Goed verzekerd de weg op met de bestelautoverzekering

Een bestelauto is gemaakt om goederen te vervoeren. Daarom heeft die vaak minder zitplaatsen en meer laadruimte. Officieel wordt een auto tot 3.500 kg gezien als een bestelauto. Is hij zwaarder dan dat, dan is het een vrachtwagen. Bestelauto’s tot 3.500 kg kun je verzekeren met een bestelautoverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je onderweg veroorzaakt met de auto.

Van minimaal een WA-verzekering tot Allrisk

Net zoals bij een personenauto moet een bestelauto ook minimaal WA-verzekerd zijn. Daarmee is de schade gedekt die je met je auto bij anderen veroorzaakt. Maar als jij jouw bestelauto niet een paar dagen kunt missen omdat hij bijvoorbeeld gerepareerd moet worden na een ongeluk, dan is een uitgebreide verzekering verstandig. Een beperkte cascoverzekering dekt bijvoorbeeld ook schade aan de auto zelf en dekt vaak ook vervangend vervoer. Met een volledig cascoverzekering zit je helemaal goed. Daarmee wordt de schade aan anderen, andermans spullen en voertuigen, jouw eigen bestelauto en jezelf vergoed.

Uitbreiden met verschillende dekkingen

Als je de bestelautoverzekering zakelijk afsluit, ben je ook verzekerd als je er privé mee rijdt. Maar omdat je de auto zakelijk gebruikt is het vaak handig om de verzekering uit te breiden met een aantal dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan rechtsbijstand wanneer jij weet dat een ongeluk niet jouw schuld is. Of wat dacht je van pechhulp als je onderweg stil komt te staan. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of advies over wat voor jou handig is? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

0/24
8.1
Op basis van 23 klant beoordelingen
Totaal: 25
0/24

Veelgestelde vragen

De bestelautoverzekering is eigenlijk precies wat het zegt: een verzekering voor je bestelauto. Als je een bestelauto zakelijk gebruikt, dan heb je minimaal een WA-bestelautoverzekering nodig. Deze kun je uitbreiden naar WA+ of Allrisk, net zoals bij een personenauto. 

Ja, ook als je de bestelauto privé gebruikt ben je met een bestelautoverzekering verzekerd. 

Nee, hiervoor heb je een ladingverzekering nodig. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.