Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Particulier

De herfst komt eraan! Maak je huis en tuin herfstklaar

De dagen worden korter, het wordt kouder buiten… Dat betekent tijd voor herfst! Zijn jouw huis en tuin al klaar voor de herfst? In dit blog geven wij vijf simpele tips voor het herfstklaar maken van je huis en tuin. Zo ga je zelfverzekerd het koude weer tegemoet!

Big image

Tip 1. Begin met de buitenkant van het huis

In de herfst is het vochtiger en regent het vaker. Het is daarom belangrijk om de buitenkant van je huis aan te pakken. Schilder je kozijnen, controleer het dak of voeg de gevel. Zo is jouw woning weer klaar voor een natte herfst en winter!

Tip 2. Vergeet je tuin en gras niet

De herfst is de beste tijd voor nieuwe beplanting in je tuin. Ook is het slim om in de herfst je tuin te snoeien. Controleer wel altijd goed of dit ook geldt voor de specifieke bomen en struiken uit jouw tuin. Heb je een grasveld in je tuin? Vergeet dan niet je gras voor een laatste keer te maaien. Verschillende tuinspecialisten adviseren om je gras in de winter niet te maaien. Maai daarom in oktober je gras voor het laatst. Zo kan je tuin er weer een jaar tegenaan!

Tip 3. Hang goede gordijnen op

Wist je dat veel warmte ontsnapt door de ramen in je woning? Met gordijnen houd je ’s nachts de warmte binnen. Ze zijn daarom goed voor de portemonnee. Gordijnen zorgen ook nog eens voor een warme uitstraling. Win-win, dus!

Tip 4. Laat de cv-ketel nakijken

Het is slim om je cv-ketel een keer per jaar te (laten) controleren. In de herfst of winter in de kou komen te staan wil je natuurlijk niet! Ook is deze controle van groot belang voor de veiligheid. Zo kan er koolmonoxide vrijkomen en verkleint een controle de kans op brandgevaar.

Wist je dat…het sinds 1 juli 2022 wettelijk verplicht is om een rookmelder in je woning te hebben? Hang deze meteen op als je hem nog niet hebt!

Tip 5. Kies voor andere warme opties dan de verwarming

Met de huidige markt is het verstandig om gas te besparen. Alle kleine beetjes helpen. Koop daarom een lekker dik plaid voor op de bank en draag deze herfst wat vaker een dikke trui. Zo kan je de verwarming een graadje lager zetten. Laat je het plaid op je bank liggen? Kies voor een herfstachtige kleur of print die past bij je interieur!

Zo, laat die herfst maar komen… Jij bent er weer klaar voor!

Delen