Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Jongeren

Een eigen reisverzekering of meeverzekerd bij je ouders?

Big image

Als kind ben je automatisch meeverzekerd via de reisverzekering van je ouders. Op het moment dat je 18 wordt kun je een eigen reisverzekering afsluiten, of je blijft meeverzekerd bij je ouders. Dit kan handig zijn! Toch is het afsluiten van een eigen reisverzekering is sommige gevallen erg zinvol. Wij vertellen je hier graag meer over.

Meeverzekerd op de reisverzekering van je ouders

Meeverzekerd zijn via de reisverzekering van je ouders is lekker makkelijk. Je hebt er geen omkijken naar én de kans bestaat dat je ouders de verzekeringspremie betalen. Handig dus! Je kunt meeverzekerd blijven zolang je op hetzelfde woonadres staat ingeschreven als je ouders. Ook wanneer je voor studie op kamers woont, kun je meeverzekerd blijven via je ouders.

Wat zijn jouw reisplannen?

Op het moment dat je bent meeverzekerd via je ouders, heb je ook dezelfde polisvoorwaarden als hen. Gaan je ouders bijvoorbeeld nooit buiten Europa op vakantie? Grote kans dat er geen werelddekking in het verzekeringspakket is opgenomen. Controleer goed of jouw reisplannen overeenkomen met het verzekeringspakket dat je ouders hebben afgesloten.

Is dit niet het geval? Dan kun je er voor kiezen om je voor specifieke onderdelen aanvullend te verzekeren. Een andere optie natuurlijk een eigen reisverzekering afsluiten die helemaal aansluit bij jouw reisplannen.

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Is jouw reis niet (volledig) gedekt onder de reisverzekering van je ouders? Dan kun je deze verzekering aanpassen. Je kunt er voor kiezen om je voor specifieke situaties aanvullend te verzekeren. Zo zijn er aanvullende verzekeringen voor duiken, wintersport en extreme sporten. Ook een werelddekking of bagagedekking is aanvullend te verzekeren.

Let op! Een aanpassing geldt direct voor het hele gezin. Ga jij bijvoorbeeld duiken en voeg jij deze extra dekking toe? Dan heeft het hele gezin dit als extra dekking. Misschien niet zo handig, dus.

Jouw eigen reisverzekering

Een andere optie is kiezen voor een eigen reisverzekering. Dit is vooral slim op het moment dat je vaak reist en veel aanvullende dekkingen nodig hebt. Het is in dat geval slim om een reisverzekering te kiezen die helemaal past bij jouw reisplannen. Op die manier betaal je niet met het hele gezin premie die alleen door jou ‘gebruikt’ wordt. Ook verklein je de kans dat je iets over het hoofd ziet. Win-win, dus.

Doorlopende- of korte reisverzekering

Ben jij een echte reiziger en ga je er graag op uit? Neem dan een doorlopende reisverzekering. Met deze reisverzekering ben jij het hele jaar door verzekerd en hoef je niet voor iedere reis of vakantie een aparte verzekering af te sluiten.

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je vakantie. Ga je 2 weken op vakantie? Dan sluit je dus een reisverzekering af voor 2 weken. Weet je nu al dat je dit jaar vaker op vakantie gaat? Dan is het mogelijk voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Precies weten wat jij nodig hebt? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Plan een gratis adviesgesprek

Altijd een oplossing bij jouw situatie, dus.

Delen