Altijd een contactoptie die bij jou past
Nieuws · Particulier

Kan je een oldtimer als enige auto verzekeren?

Big image

Heb je een juweeltje van een oldtimer in je schuur staan? Dan wil je die vast graag goed verzekeren. Met een oldtimerverzekering bijvoorbeeld. Om een oldtimerverzekering af te sluiten voor jouw oldtimer moet je aan bepaalde eisen voldoen. Je kan dus niet zomaar een oldtimerverzekering afsluiten als de oldtimer je enige auto is. In dit blog leggen we uit hoe dit werkt

Oldtimerverzekering: dit zijn de eisen

De premie van een oldtimerverzekering is gebaseerd op recreatief gebruik. Daarom valt de prijs vaak lager uit vergeleken met een reguliere autoverzekering. Om misbruik van de oldtimerverzekering te voorkomen, hanteren de meeste verzekeraars voorwaarden voor de oldtimerverzekering. Wil je een oldtimerverzekering afsluiten? Dan kijkt de verzekeraar naar de volgende eigenschappen:

 • De leeftijd van je oldtimer, bijvoorbeeld minimaal 15, 20 of 25 jaar oud;
 • De leeftijd van de aanvrager van de verzekering;
 • Hoeveel auto’s je hebt;
 • Hoe vaak je de oldtimer wilt gebruiken, dagelijks of alleen recreatief;
 • Het aantal kilometers dat je per jaar maakt met de oldtimer.

Let op! Bovenstaande eisen zijn afhankelijk per verzekeraar. Neem dus altijd contact op met je verzekeringsmaatschappij om jouw persoonlijke situatie te bespreken.

Oldtimer verzekeren als enige auto?

Natuurlijk kan je er wél voor kiezen om alleen een oldtimer te rijden. De oldtimerverzekering is dan echter in de meeste gevallen niet geschikt. Die mag je vaak alleen afsluiten bij recreatief gebruik. Dit betekent dat je een speciale, aangepaste verzekering af moet sluiten voor je oldtimer. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben een “semi-oldtimerverzekering”. Dit is een verzekering waarbij je je aan bepaalde voorwaarden moet houden. Denk aan een maximum aantal kilometers.

Is er geen speciale oldtimerverzekering beschikbaar? Dan is een andere optie natuurlijk de standaard autoverzekering. Deze verzekering valt meestal een stuk hoger uit. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe lager de premie van je verzekering wordt.

Oldtimerverzekeringen vergelijken

Voor de verzekering gebruiken verzekeraars verschillende termen. Denk aan een oldtimerverzekering of klassiekerverzekering. Het is niet altijd mogelijk om je verzekering bij iedere verzekeraar af te sluiten. Dit is afhankelijk van de voorwaarden die de verzekeraar hanteert.

Bij het afsluiten van de verzekering, kan je op de volgende dingen letten:

 • Standaarddekking (WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco)
 • Aanvullende dekking(en), zoals pechhulp in binnen- en buitenland
 • Invloed van schadevrije jaren op de premie
 • De hoogte van het eigen risico
 • Hoogte van uitkering bij schade (total loss), bijvoorbeeld de dagwaarde
 • Polisvoorwaarden

Wil je meer weten over onze oldtimerverzekering of je oldtimer verzekeren? Neem dan contact op met je persoonlijke Fidus-kantoor.

Delen