Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies

Aansprakelijkheidsverzekering zzp

Goed verzekerd je werk doen, dus.

Veroorzaak jij een ongeluk op je werk? Dan zijn de kosten hiervan gedekt met de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

De aansprakelijkheids-verzekering voor jou als zzp’er

Je stoot een kop koffie om en die vloeit over de laptop van je collega. Of je bent aan het schilderen en een pot met verf valt over een bank. Je kunt je vast een ongeluk voorstellen waar niemand iets aan kan doen, maar waar jij wel verantwoordelijk voor wordt gesteld. Als je zo’n ongeluk veroorzaakt wanneer je aan het werk bent, dan kun je de kosten hiervan verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Schade aan mensen en spullen

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers is schade aan zowel mensen als spullen verzekerd. Diezelfde kop koffie kan je ook per ongeluk over iemand heen gooien. Loeihete koffie kan lelijke brandwonden veroorzaken. Dan wil je wel goed verzekerd zijn. Voor jezelf, maar ook voor de ander. Het is fijn om te weten dat in ieder geval op financieel vlak dan alles goed geregeld is.

Hoge bedragen goed verzekerd

Als je op je werk een drinkglas kapot laat vallen, dan is dat natuurlijk zo vervangen. Maar als iemand gewond raakt door dat glas, dan wordt de schade al een stuk hoger. Een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers neem je vooral voor deze grote schadebedragen. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren en je zult wel moeten betalen als je aansprakelijk wordt gesteld. Per beroepsgroep zijn er natuurlijk weer andere risico’s. Wil je advies over welke aansprakelijkheidsverzekering het beste bij jou past? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze adviseurs.

Veelgestelde vragen

Het is niet verplicht, maar het is wel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen als zzp’er. Zeker wanneer je grote sommen geld niet zomaar paraat hebt. 

Nee, de WA-verzekering is er voor de schade die je maakt in je vrije tijd. Maak je schade als je ingehuurd bent als zzp’er, dan wordt deze alleen vergoed door een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. 

Het voorrisico is het risico dat je loopt voordat de verzekering ingaat. Als je al werkt als zzp’er en je sluit nu een verzekering af, dan is de periode voor de verzekering ingaat niet verzekerd. De periode noemen we het voorrisico. Vaak kun je deze periode nog wel apart meeverzekeren. Dus als je al een klus hebt en je wilt ook tijdens deze periode verzekerd zijn, dan kan dat!

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.