Altijd een kantoor bij je in de buurt

Milieuschadeverzekering

Milieuschade ook gedekt, dus.

Wanneer er schade is door bluswater na een brand, dan valt dit onder de milieuschadeverzekering. Daarom is deze ook handig als je niet met chemische stoffen werkt.

Goed verzekerd met de milieuschadeverzekering

Werk je veel met chemische stoffen? Dan is een milieuschadeverzekering sowieso handig. Maar ook als je niet met schadelijke stoffen werkt, kan een milieuschadeverzekering handig zijn. Als je brand krijgt bijvoorbeeld. Of wanneer er schadelijke stoffen in het water zijn gekomen. Wil je weten of een milieuschadeverzekering wat is voor jouw bedrijf? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken naar jouw bedrijfsvoering en weten of een milieuschadeverzekering iets voor jou is.

Milieuschadeverzekering belangrijk bij brand

Brand is ontzettend vervelend. Alle spullen die verwoest zijn en vervangen moeten worden, om over alle troep nog maar niet te spreken. Dat is waar de milieuschadeverzekering in beeld komt. Want waar brandschade onder de inboedel of bedrijfsverzekering kan vallen, valt bluswater onder de milieuschadeverzekering. Dat bluswater is vies en wie weet welke andere stoffen zijn vrijgekomen bij een brand. De schade daarvan wordt vergoed met de milieuschadeverzekering.

De milieuschadeverzekering in een bedrijfspakket

De milieuschadeverzekering kun je toevoegen aan jouw bedrijfsverzekeringspakket. Hoe meer verzekeringen je in dat pakket stopt, hoe meer premiekorting je krijgt. Welke bedrijfsverzekeringen handig zijn voor jouw bedrijf zoekt een van onze adviseurs graag voor je uit.

Veelgestelde vragen

Nee, in de meeste gevallen niet. Milieuschade wordt door aansprakelijkheidsverzekeringen meestal expliciet uitgesloten. Bij bijvoorbeeld brand kun je wel aansprakelijk zijn, maar niet voor het vervuilde bluswater. Dat valt dan onder de milieuschadeverzekering. Ook biedt de aansprakelijkheidsverzekering geen dekking bij milieuschade die langzaam ontstaat. De milieuschadeverzekering doet dat wel. 

Milieuschade kan al ontstaan door bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Dus zelfs als je niet met chemische stoffen werkt is een milieuschadeverzekering handig. Maar denk ook aan bluswater bij brand of de saneringskosten wanneer je milieuschade hebt veroorzaakt. Al deze zaken kunnen heel wat kosten. Deze kosten zijn gedekt met de milieuschadeverzekering.

De milieuschadeverzekering dekt de kosten voor de milieuschade en ook het opruimen daarvan. Ook dekt deze verzekering de kosten wanneer er onderzoek gedaan moet worden naar eventuele milieuschade.

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.