Meer dan 350 financiële experts

Bestuurdersaansprakelijkheid

Je privévermogen goed beschermd, dus.

Als bestuurder kun je aansprakelijk worden gesteld en dan kan het zijn dat je hiervoor je privévermogen moet gebruiken. Dit voorkom je met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering voor jouw bedrijf

Als bestuurder of commissaris kun je een fout maken. En zo’n fout kan enorme gevolgen hebben. Dan wil je niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, want dan kan ook jouw privévermogen aangesproken worden. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voorkom je dit. Deze verzekering keert uit wanneer jij als bestuurder of commissaris aansprakelijk wordt gesteld.

Van werknemers tot concurrenten

In principe kun je als bestuurder of commissaris door iedereen aansprakelijk worden gesteld. Of dit nu een werknemer is of een overheidsorganisatie, je wilt niet dat je je persoonlijke financiën moet inzetten om die problemen op te lossen. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten wanneer je aansprakelijk wordt gesteld door werknemers, aandeelhouders, concurrenten en overheidsinstellingen.

Bescherm je privévermogen

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt vooral je privévermogen. Daar kunnen mensen die jou aansprakelijk stellen dan niet bij. De verzekering dekt de kosten van de schade die je gemaakt hebt. Ook bij verwijtbaar handelen zoals nalatige boekhouding.

Veelgestelde vragen

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt je tegen schadeclaims als je bestuurder of commissaris bent. Daardoor is het een verzekering die je privévermogen beschermt bij zakelijke conflicten. Dit kan gaan om de gevolgen van verwijtbaar handelen voor andere werknemers, aandeelhouders, concurrenten en overheidsinstellingen.

De voornaamste reden om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering te nemen is om je privévermogen te beschermen. Mocht er aanspraak worden gemaakt op je privévermogen, dan dekt deze verzekering de schade. 

Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bescherm je je privévermogen en worden ook de kosten gedekt wanneer je juridisch advies nodig hebt in een geschil. 

Hulp nodig?

Altijd een oplossing voor jouw bedrijf, dus.