Altijd een kantoor bij je in de buurt
Nieuws · Particulier

Mijn schutting is omgewaaid, ben ik verzekerd?

Big image

Je kent de namen Corrie, Dudley of Eunice vast wel. Want steeds vaker is er een storm in Nederland. Deze stormen zorgen weleens voor schade aan je woning of in je tuin. Bijvoorbeeld een omgewaaide schutting. Erg vervelend! Maar ben je eigenlijk verzekerd als je schutting omwaait tijdens een storm? Wij zochten het voor je uit!

Onder welke verzekering valt een schutting?

Een schutting valt bij de meeste verzekeraars onder je opstalverzekering. Het is namelijk een object wat vast staat en dus bij je woning hoort. Toch zijn er ook verzekeraars die vinden dat je schutting onder de inboedelverzekering valt.

Dekking bij storm

Het is niet zo dat je standaard verzekerd bent voor een omgewaaide schutting als je een opstal- of inboedelverzekering hebt. Dit is afhankelijk van verschillende factoren: je verzekeraar, de polisvoorwaarden en de gekozen dekking.

In de polisvoorwaarden van je verzekering lees je in welke situaties je wel óf niet verzekerd bent. Iedere verzekeraar hanteert andere voorwaarden. Ook kent iedere verzekeraar verschillende dekkingen. Ook daarvoor geldt: de ene allriskdekking is de andere niet.

Wanneer is er sprake van een storm?

De meeste verzekeraars hanteren windkracht als maatstaf voor een storm. Dat wil zeggen dat als er een bepaalde windkracht bereikt wordt, er gesproken wordt van een storm. Is de windkracht lager? Dan is er geen officiële storm en dus ook geen dekking.

Ben ik verzekerd als mijn schutting omwaait?

Wil je weten of je dekking hebt voor je omgewaaide verzekering? Controleer dan de polisvoorwaarden van je verzekering. Kom je er niet uit of wil je zeker weten of er wel of geen dekking is? Neem dan even contact op met je verzekeraar.

Gedeelde schutting met de buren

Heb je samen met je buren een schutting? Dan ben je samen verantwoordelijk voor de kosten voor een nieuwe schutting. Dat betekent dat de verzekeraar in het geval van dekking de helft van de schutting betaalt. Vergeet in deze berekening het eigen risico niet mee te nemen!

Schade aan je schutting melden

Wil je (storm)schade aan je schutting melden? Dat kan via ons schadeformulier. Bekijk voor meer informatie over schade door storm onze stormpagina.

Delen