Altijd persoonlijk en onafhankelijk advies
Nieuws · Particulier

Welke verzekeringen heb je nodig voor je koophuis?

Als je je eerste huis hebt gekocht, wil je toch alles goed geregeld hebben?

Als je voor het eerst een eigen huis koopt, dan komt er veel op je af. Je moet de hypotheek regelen en natuurlijk de verhuizing zelf. Maar als kersverse woningeigenaar moet je ook voor een aantal verzekeringen zorgen. Sommige verzekeringen zijn heel verstandig om te hebben en andere zijn afhankelijk van je situatie. Dit zijn alle verzekeringen die je nodig hebt wanneer je een huis gekocht hebt.

Een opstalverzekering of woonhuisverzekering

Als eerste wil je natuurlijk jouw huis verzekeren. Dat doe je met een opstalverzekering of woonhuisverzekering. Dat zijn twee namen voor dezelfde verzekering. Deze verzekering dekt de schade aan je huis zelf. Dus schade aan het dak, de muren of de vloer. Denk bijvoorbeeld aan brand, een grote lekkage of stormschade zoals blikseminslag. Als er schade is aan je huis zelf en je moet het vervangen of zelfs helemaal opnieuw opbouwen, dan dekt deze verzekering de kosten hiervan.

Een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is er voor de spullen die je in je huis neerzet. Denk aan je bank, stoelen en tafel, maar ook zaken zoals het servies of je kleding. Het is eigenlijk alles wat je weer mee zou nemen als je gaat verhuizen. Dat is je inboedel. Dit kun je verzekeren met een inboedelverzekering. Als er brand is of je spullen worden gestolen, dan dekt deze verzekering de kosten. Let er bij deze verzekering op voor hoeveel je jouw inboedel verzekert. Het is nogal een verschil of jij jouw huis inricht met allemaal tweedehands spullen of dat je bijvoorbeeld dure stereo installaties en boxen hebt. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering moet je inschatten hoeveel jouw totale inboedel waard is. Hoeveel zou het kosten als je al jouw spullen moet vervangen? Dat is het bedrag waarvoor je jouw inboedel wilt verzekeren.

Big image

Een buitenshuisverzekering

Een buitenshuisverzekering is bij veel verzekeraars een extra dekking op de inboedelverzekering. Maar je kunt hem vaak ook los afsluiten. Een buitenshuisverzekering verzekert je spullen ook wanneer ze niet in jouw huis zijn. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon die uit je zak valt of een laptop of camera die gestolen wordt. Dat valt onder de buitenshuisverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering kun je vaak afsluiten in combinatie met je hypotheek. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat een bepaald bedrag wordt uitgekeerd aan jouw nabestaanden wanneer jij komt te overlijden. Je kunt zelf kiezen of dit een bedrag is waarmee de hypotheek afgelost kan worden. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een bedrag waarvan jouw kinderen hun studie kunnen betalen. Hier zijn verschillende opties in, dus bedenk goed wat jij wilt verzekeren en waarom.

Alle verzekeringen in een pakket

In een verzekeringspakket zitten schadeverzekeringen zoals de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Ook kun je de rechtsbijstandverzekering en de autoverzekering hieraan toevoegen. Een verzekeringspakket wordt afgestemd op wat jij nodig hebt en hoeveel risico je zelf wilt dragen. Hoe meer verzekeringen je in jouw verzekeringspakket doet, hoe meer korting je krijgt.

Advies en hulp nodig?

Wil je meer weten over de woonverzekeringen en welke voor jou handig zijn? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze adviseurs. Zij bekijken graag met jou naar jouw situatie, jouw huis en de waarde van al jouw spullen. Zij zullen een advies geven over welke verzekeringen je nodig hebt en voor hoeveel je jouw zaken moet verzekeren.

Contact met adviseur

Bel gratis en vrijblijvend met één van onze adviseurs.

Delen