Vervoer

Of je nu met de fiets gaat of met een vrachtwagen onderweg bent. Bij Fidus vind je alle verkeersverzekeringen die je nodig hebt.

Alles
Hulp nodig?

Altijd een oplossig bij jouw situatie, dus.

Van fiets tot vrachtwagen goed verzekerd

We zijn met zijn allen heel veel onderweg. Van een fietstochtje naar de supermarkt tot een wereldreis met een camper. Waar je ook naartoe onderweg bent: je wilt wel goed verzekerd zijn. Voor voertuigen met een motor en een kenteken is het zelfs verplicht om minimaal WA-verzekerd te zijn. Dat geldt dus ook voor een highspeed e-bike. Voor een aanhangwagen is dit niet verplicht, want die heeft geen motor. Die valt zolang hij gekoppeld is aan een voertuig onder de WA-verzekering van dat voertuig, maar daar valt de schade aan de aanhangwagen zelf niet onder. Daarom is het ook slim om dit soort zaken apart te verzekeren.

Van WA tot Allrisk

Een WA-verzekering is dus wettelijk verplicht als je een motorvoertuig met kenteken hebt. Deze WA-verzekering dekt alleen de schade die jij met het vervoersmiddel bij en aan anderen maakt. Schade aan jouw eigen voertuig zelf valt hier niet onder. Daarvoor heb je een uitgebreidere dekking nodig. Zoals een WA+ verzekering. Deze wordt ook wel beperkt casco genoemd. Deze verzekering dekt ook de schade aan jouw eigen voertuig in sommige gevallen. Wil je voor alles verzekerd zijn? Van schade aan anderen en aan jouw eigen voertuig? Neem dan een Allrisk verzekering.

Nieuw voertuig kopen? Kijk hoe goed je verzekerd bent

Wanneer kijk je eigenlijk naar je verzekeringen voor jouw fiets, brommer of auto? Waarschijnlijk bijna nooit en dat is logisch. Als het eenmaal goed geregeld is, hoef jij je daar ook geen zorgen meer over te maken. Maar wanneer regel je het dan? Dat is het slimst om te doen op het moment dat je het voertuig koopt. Of het nu gaat om een nieuwe fiets of een tweedehands bezorgbus: als jij er een koopt, kun je meteen checken of jouw verzekering nog wel past bij het voertuig en hoe jij het gaat gebruiken. Kom je er niet uit of wil je hier advies over? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze adviseurs. Zij kunnen je precies vertellen welke verzekering bij jouw situatie past en of het slim is om nog extra dekkingen te nemen.

Goed verzekerd bij pech onderweg

Wat als je stil komt te staan met je auto, motor of vrachtwagen? Wie bel je dan en wat is er dan geregeld? Met een pechhulpverzekering weet je zeker dat je de juiste hulp kunt krijgen en betalen. Van het vervangen van een autoslot na inbraak tot het laten wegslepen van een motor na een ongeluk. Er is altijd een passende pechhulpverzekering voor jou en jouw voertuig.

Altijd up-to-date

Gratis tips & tricks zo in je mailbox, dus.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Om het formulier te kunnen versturen dienen alle verplichte velden te worden ingevuld.